Želim da doguram do 100. pobjede na Vimbldonu

Želim da doguram do 100. pobjede na Vimbldonu


Foto: REUTERS/Paul Childs

Foto: REUTERS/Paul Childs

Novak Đoković je ispisao nove stranice istorije tenisa, jer je postao prvi igrač u istoriji sa minimum 80 pobjeda na svakom grend slemu.

Nakon 80. trijumfa na Vimbldonu, osvajač 20 najvećih pehara je poručio da na čuvenoj londonskoj travi želi da dođe do trocifrenog broja pobjeda.

U prevodu, da osvoji još tri titule…

„Ovaj sport mi je dao sve. Volim tenis cijelim srcem i posvećen sam njemu. Naravno, više nisam jedan od klinaca, ali ljubav je i dalje u meni. U ovom trenutku karijere trudim se da igram najbolji tenis na slemovima. Sada kad smo došli na 80, hajdemo i do 100”, rekao je Đoković nakon pobjede nad Sunvuom Kvonom (3:1).

Teniser iz Južne Koreje je namučio šestrostrukog šampiona Vimbldona, za kojeg nije neobićno da malo sporije krene na travi u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva.

„Čestitam Kvonu, igrao je baš kvalitetno. Nisam igrao pripremne mečeve pred Vimbldon i normalno je ovako na početku, posebno protiv nekoga kao što je Kvon, kojeg nisam mogao lako da probijem. Bilo mi je teško da preuzmem kontrolu meča, ali servis mi je stvarno pomogao. Da mi je u 3. setu uzeo servis, moglo je da bude baš drugačije. Tako je u tenisu, jedan ili dva poena mogu da promijene sve”.

Đoković ima veoma turbulentnu godinu, jer je deportovan iz Australije, potom nije mogao da nastupa u SAD, jer nije vakcinisan, a od titule na Rolan Garosu se oprostio porazom od Rafaela Nadala.

Sada je u njegovom vlasništvu samo pehar sa Vimbldona i potrudiće se da tako i ostane.

„Rekao sam više puta, ovaj teren je poseban za mene i uvijek sam sanjao da ovdje pobjeđujem. Svi snovi su mi se ostvarili ovdje i stvarno mi je čast i privilegija da opet igram na Centralnom terenu”, zaključio je Đoković, koji je 2011. osvojio prvu titulu u Londonu i tada prvi put u karijeri postao broj 1.

Zanimljivo, najviše pobjeda na grend slemovima ima na Rolan Garosu – 89, slijede Australian open sa 82, US open sa 81 i Vimbldon sa 80.

Odnos osvojenih pehara je drugačiji – u Melburnu ih ima devet, Londonu šest, Njujorku tri, a u Parizu dva.

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas