Zavrzlama je najbolji album Evrope

Zavrzlama je najbolji album Evrope


Divanhana bend, Foto: Sallex Perić

Divanhana bend, Foto: Sallex Perić

Novo studijsko izdanje popularnog benda Divanhana nastavlja nizati sjajne uspjehe i dobijati vrijedne recenzije eminentnih svjetskih medija.

Nakon što su ranije tokom godine bili dva mjeseca prvi na evropskim radijskim panelima, te nakon što ih je britanski “Songlines” uvrstio u jaku konkurenciju albuma godine, pomenuto diskografsko izdanje dobilo je još jedno priznanje.

U pitanju je priznanje panela vodećih radijskih autora World music programa u Evropi – WMCE, koji je “Zavrzlamu” ocijenio kao najbolji album u prvoj polovini 2022. godine.

”Dan je osvanuo s divnom viješću – ‘Zavrzlama’ je najbolji album Evrope po mišljenju gospode sa World Music Charts Europe! Ovo je zaista veliki uspjeh i priznanje koje dolazi od panela vodećih evropskih autora radijskih world music emisija. Nakon dva uzastopna mjeseca na vrhu pomenute liste, ovo je dodatna potvrda o tome koliko ‘Zavrzlamu’ cijene stručnjaci i koliko se naš sevdah često emituje na radio stanicama širom Evrope”, pohvalili su se iz Divanhane dodajući da su iza “Zavrzlame” ostali albumi grupa i autora sa svih kontinenata.

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas