Zahvalnost Laosu na podršci terotorijalnom integritetu Srbije

Zahvalnost Laosu na podršci terotorijalnom integritetu Srbije


Šef srpske diplomatije preneo je izraze zahvalnosti ambasadoru Pomavongsi, koji na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Srbiju iz Ambasade Laosa u Austriji, na njegovom aktivnom zalaganju za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje tokom četvorogodišnjeg mandata.

Potvrdio je da Srbiju i Laos tradicionalno povezuje uzajamno prijateljstvo, poštovanje i obostrano razumevanje, posebno po pitanju poštovanja međunarodnog prava, saopštilo je Ministarstvo.

U tom svetlu, ministar Dačić posebno je zahvalio na čvrstoj i kontinuiranoj podršci Laosa suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Ministar Dačić je izrazio uverenje da će dugogodišnji prijateljski odnosi Srbije i Laosa nastaviti da se kreću uzlaznom putanjom na svim poljima.

Podvukao je da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske saradnje i izrazio otvorenost Srbije da sa Laosom ovu oblast ugovorno reguliše. Pozdravio je intenziviranje obrazovne saradnje dve zemlje.

Na kraju sastanka, iskazana je obostrana spremnost za dalje unapređenje i produbljivanje bilateralnih odnosa Srbije i Laosa.Izvor

Preporučeno za vas