Zoran Zaev

Zaev ponovio da je moguće odlaganje izbora ako opozicija nastavi da blokira parlament


“Ja prvi ne želim odlaganje izbora, ali ne možemo da dozvolimo da opozicija izblokira sve zakone za realizaciju državnih projekata koji znače život za građane”
Edit

Premijer Sjeverne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev ponovio je danas da je moguće odlaganje vanrednih parmentarnih izbora, dogovrenih za 12. april, ako opoziciona VMRO DPMNE u parlamentu produži da blokira donošenje niza važnih zakona.

On je novinarima rekao da nema namjeru da podnese ostavku trećeg januara (da bi se 100 dana pred izbore formirala tehnička vlada), ako neko nastavi namerno da pravi opstrukciju zbog koje će trpeti gradjani, odnosno da penzioneri ne dobiju povećanje penzija, a nastavnici, profesori, ljekari i medicinsko osoblje povišicu.

“Ja prvi ne želim odlaganje izbora, ali ne možemo da dozvolimo da opozicija izblokira sve zakone za realizaciju državnih projekata koji znače život za građane. To je ozbiljan razlog da u SDSM razgovaramo čak i o odlaganju izbora. Pravo na diskusiju postoji, ali namjerno blokiranje procesa nije dozvoljeno”, rekao je Zaev.

Da vanredne parlamentarne izbore, koje su lideri stranaka dogovrili u oktobru nakon što Sjeverna Makedonija po treći put nije dobila datum za početak pregovora sa EU, ne treba odlagati, smatra predsjednik države Stevo Pendarovski, makedonska opoziciona koalicija oko VMRO DPMNE i albanske političke stranke.

Source link

Preporučeno za vas