Za brojne generacije klinaca nije bio samo izlaz, nego i put

Za brojne generacije klinaca nije bio samo izlaz, nego i put


Prije 22 godine, na današnji dan, stvoren je novosadski Exit Festival koji i više od dvije decenije kasnije istrajno i beskomprimisno definiše ga ono što ga je i stvorilo: zajedništvo, bezuslovna podrška, sloboda i slavljenje života.

To mjesto, kako poručuju iz Exita, na kojem se dešava magija, a nemoguće postaje moguće, uvijek je bilo mnogo više od festivala. Stvaralo je uspomene i prijateljstva, uzdizalo emocije do najvišeg nivoa, podizalo porušene mostove, stvaralo svijet u kojem smo svi isto pleme i govorimo istim jezikom, a taj jezik je ljubav.

Dodaju da je za generacije i generacije klinaca EXIT nije bio samo izlaz, kako naziv nalaže, nego i put.

„Saosjećanje će spasiti svijet“, „Razumijevanje je čin ljubavi“, „Pokaži svoju magiju“, „Ovo je tvoj dom“, „Ovdje uvijek pripadaš!“, samo su neke od poruka kojima će EXIT tokom festivala posjetioce podsjećati da se nalaze na mjestu gde vlada zajedništvo i mir. Prošle godine, uprkos svim okolnostima, EXIT je bio svjetlo na kraju tunela, prvi veliki festival na svijetu od početka pandemije, a ove godine festivalsko zajedništvo će otići korak dalje, pokazujući da ljudi umiju da budu tu jedni za druge – bezuslovno. Da je „kul“ biti podrška osobi do tebe, kako to dugogodišnji Exitaši, srpska glumica Dragana Mićalović i srpski glumac Viktor Savić poručuju u videu koji je novosadski festival objavio povodom rođendana: EXIT je mjesto gde neko može biti sam sa muzikom, ali nikada usamljen, EXIT je mjesto gdje je uvijek izlazak sunca i gdje osmijeh uvijek pobjeđuje!”

U 22 godine se, kako navode, skupilo mnoštvo izazova, ali je festival iz godine u godinu donosio čaroliju u grad i spajao ljude iz zemlje, regiona i svijeta, u trenutku kada je to djelovalo nespojivo. EXIT je davno postao i ostao mjesto na kojem je i nemoguće uvijek moguće, na kojem noći nikad ne traju dovoljno dugo i gdje je energija u zenitu. EXIT je povratak kući, na Tvrđavu. Zajedno. (Za)Uvijek!

Na mjestu gde se događa magija ove godine svoj otisak će ostaviti neke od najvećih svjetskih imena: Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin live, ARTBAT, Denis Sulta, DJ Tennis, Anfisa Letyago, Marky Ramone, Napalm Death, The Exploited, Blind Channel, Adam Beyer B2B Enrico Sangiuliano, Dax J, Sama’ Abdulhadi, kao i jaka regionalna postava koju predvode Konstrakta, Senidah, Prti Bee Gee, Marčelo, Brkovi, Artan Lili, Paraf, Killo Killo, Mimi Mercedez, Kiril Djaikovski, Bojana Vunturišević, Deca loših muzičara i stotine, stotine drugih.

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas