Vuković i Marković

Vuković Markoviću: Nikada se ovoliko nije gradilo širom Crne Gore


U saopštenju se navodi da su Marković i Vuković ocijenili uspješnima projekte koji su u pripremi ili u toku poput Zapadne obilaznice, Bulevara u Donjoj Gorici, druge faze bulevara prema Tuzima, istočne tribine Gradskog stadiona
Edit

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je građanima Podgorice i rukovodstvu Glavnog grada Dan Glavnog grada – 19. decembar ocijenivši da puna suglasnost u prioritetima razvoja, uspješna saradnja i sinergija Vlade i najvećeg crnogorskog grada na razvojnim projektima donosi građanima brojne koristi, saopšteno je danas iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

“Posebno sam zadovoljan što vidim, kao i juče u Tivtu, da i Glavni grad planira i realizuje i projekte i sadržaje koji čine život građana kvalitetnijim i sadržajnijim. Vlada će nastaviti da podržava te projekte”, rekao je Marković na sastanku sa delegacijom Podgorice koju je predvodio gradonačelnik Ivan Vuković.

U saopštenju se dodaje da su Marković i Vuković ocijenili uspješnima projekte koji su u pripremi ili u toku poput Zapadne obilaznice, Bulevara u Donjoj Gorici, druge faze bulevara prema Tuzima, istočne tribine Gradskog stadiona.

“Zahvaljujući uspješnoj ekonomskoj politici Vlade i Vašoj podršci projektima lokalnih zajednica nikada se ovoliko nije gradilo širom Crne Gore da je često problem da građevinska operativa zadovolji brojne zahtjeve i projekte. Mi to koristimo da do kraja uobličimo sliku o Podgorici kao modernom gradu razvoja”, kazao je Vuković. 

U saopštenju se dodaje da je govoreći o postignućima, Vuković informisao Markovića da svi kontakti ukazuju da građani vide i osjećaju da se lokalna uprava približila njima i da je u sve većoj mjeri servis građana.

“Na sastanku je zaključeno da će Vlada i Glavni grad intenzivirati saradnju posebno na projektima biznis zona, gdje se očekuje otvaranje brojnih novih radnih mjesta, kao i na projektima koji se tiču zaštite životne sredine. Predsjednik Vlade i delegacija Glavnog grada saglasili su se o potrebi daljeg unapređenja saobaraćaja u Podgorici. Premijer je ukazao na mogućnost da u dio novaca koji bude pripao Glavnom gradu od koncesije na aerodrome bude iskorišćen za sistemsko rješavanje izazova gradskog i prigradskog prevoza. Sastanku su prisustvovali zamjenici gradonačelnika Časlav Vešović i Slađana Vujačić”, zaključuje se u saopštenju.

Source link

Preporučeno za vas