Vuković kandidat DPS za gradonačelnika Podgorice

Vuković kandidat DPS za gradonačelnika Podgorice


Vuković, Foto: Đorđe Cmiljanić

Vuković, Foto: Đorđe Cmiljanić

Odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Podgorice jednoglasno je donio odluku da se na predstojećoj sjednici Skupštine Glavnog grada 5. jula predloži Ivan Vuković za kandidata za gradonačelnika.

To je saopšteno iz ove partije.

“Odbor je uvjeren da je Vuković dosadašnjim rezultatima, posvećenošću, vizijom razvoja i unaprijeđenja grada, odgovornim izborima i realizacijom svih prioritetnih potreba građana, zaslužio punu podršku da i ubuduće nastavi, kao i u prethodnom periodu, da na najbolji način vodi računa o interesima građana Podgorice”, piše u saopštenju.

Na sjednici, kako se navodi u saopštenju, razmatran je Izvještaj o realizaciji izbornog programa DPS Podgorice. Odbor je, kažu, iskazao puno zadovoljstvo zbog činjenice da je Glavni grad doživio najintenzivniju transformaciju u svojoj istoriji.

“Uz kontinuirano uvećanje budžetskih prihoda, realizovane su brojne kapitalne investicije, od kojih je najvažnija gradnja Sistema za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda. Pored Jugozapadne obilaznice, Donjogoričkog bulevara, posljednje faze obilaznice prema Golubovcima, dionice bulevara prema Tuzima izgrađene su brojne druge gradske i prigradske saobraćajnice i bitno je unaprijeđenjena komunalna i sportska infrastruktura”, kažu u DPS.

Dodaju da je “posebno značajna humanizacija života u gradu kroz parkovske površine, socijalne servise, dječja igrališta i uređene oaze za odmor i rekreaciju od kojih se izdvaja šetalište duž Morače”.

“Veliki napredak je učinjen iz oblasti očuvanja životne sredine i upravljanja otpadom u skladu sa evropskim standardima i najboljom praksom ‘pametnih’ gradova. Unapređenje ekonomskog ambijenta i podrška biznis zajednici razvijana je kroz programe namijenjenih za razne kategorije preduzetnika, posebno Biznis zone Glavnog grada”, ocjenjuje DPS u saopštenju.

Bogat kulturni i socijalni sadržaj za sve uzraste, dodaju, učinio je da Podgorica važi za moderan grad koji artikuliše najznačajnije trendove velikih evropskih gradova.

“Uzimajući sve to u obzir, kao rezultat velikog broja realizovanih programskih ciljeva, proistekla je i odluka podgoričkog odbora DPS da se pruži puna podrška gradonačelniku Ivanu Vukoviću da se nastavi uspješno vođenje Glavnog grada”, zaključuje se u saopštenju.

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas