Vujošević

Vujoševiću posthumno Nagrada “19. decembar”, dobitnici i Savićević i “Bemax”


Darko Vujošević je nagradu dobio zbog nesvakidašnjeg herojskog čina-žrtvovanja svog života u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović
Edit

Darko Vujošević dobio je posthumno Nagradu “19. decembar” za 2019. godinu koju dodjeljuje Glavni grad Podgorica, saopšteno je danas iz PG biroa.

Ovu prestižnu nagradu dobili su još i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i kompanija “Bemax”.

“Žiri za dodjelu Nagrade ″19. decembar″ za 2019. godinu, u sastavu prof. dr Gordana Đurović, predsjednica i članovi: Branko Banjević, Vjera Nikolić, Branimir Popović, prof. dr Petar Ivanović, dr Đoko Jočić, Budimir Simonović, prof. dr Radovan Radonjić, mr Ratko Odalović, mr Nela Savković-Vukčević, Ruždija Tuzović, prof. dr Goran Ćulafić i prof. dr Marko Camaj, na večerašnjoj sjednici donio je Odluku o dodjeli Nagrade ″19. decembar″ za 2019. godinu. Nagradu su dobili:

  1. posthumno Darko Vujošević, zbog nesvakidašnjeg herojskog čina -žrtvovanja svog života u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović.
  2. Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, za izuzetan doprinos crnogorskom fudbalu i afirmaciji sporta.
  3. Kompanija ″Bemax″ D.O.O. Podgorica, za društveno odgovorno postupanje i doprinos realizaciji projekta rekonstrukcije male sale u okviru SC ″Morača″ i njeno pretvaranje u novu multifunkcionalnu dvoranu”, navodi se u saopštenju PG biroa.

U saopštenju se dodaje da su za ovogodišnje dodjeljivanje Nagrade ″19. decembar″ podnijeti predlozi za 13 kandidata, od kojih je 12 ispunilo formalno-pravne uslove za dodjelu Nagrade.

“Žiri je Odluku o dodjeli Nagrade ″19. decembar″ za 2019. godinu, donio tajnim glasanjem”, zaključuje se u saopštenju.

Source link

Preporučeno za vas