Vučić: Uhapšen predsednik Opštine Grocka

Vučić: Uhapšen predsednik Opštine Grocka


Aleksandar Vučić je obraćajući se medijima rekao da je u ceo slučaj bio umešan i jedan policijski službenik.

Vučić je opisao tok događaja. Prema njegovim rečima, 12. decembra 2018. godine došlo je do požara na putničkom vozilu "mercedes" vlasništvo supruge Milana Jovanovića, koje je bilo parkirano u garaži, pa se nakon paljenja požar proširio na garažu i prizemlje kuće.

"Uzete su sve informacije i od Milana Jovanovića i od njegove supruge. Jovanović je istakao da kao jedini razlog vidi tekstove koje je pisao u vezi sa aferama Simonovića i njemu bliskih ljudi", naveo je Vučić.

Predsednik je podsetio da je 18. decembra uhapšen izvršilac Marinković Aleksandar, koji je priznao izvršenje krivičnog dela i određen mu je pritvor do 30 dana, a tri dana kasnije i organizator Igor Novaković i vozač Šijački Cvetković Bojana, koja je takođe priznala izvršenje krivičnog dela.

"Bilo je teško nadležnim organima da pronađu vezu sa Simonovićem. A zašto je bilo teško, zato što je u sve bio uvezan i policijski službenik, koji je preneo nalog Novaković Igoru koji je kasnije angažovao neposredne izvršioce", objasnio je Vučić.

Kako je dodao, policijski službenik je razgovao sa Simonovićem, koji mu je obećao 1.500 evra koje nije dobio, pa je policijski službenik dao svojih 1.000 evra izvršiocima, a ćutao je zbog zapošljavanja koja su se dešavala u narednom periodu.

Svi priznali izvršenje dela

"Sva lica su priznala izvršenje krivičnog dela, i policajac i neposredni organizator i neposredni izvršioci. Ići ćemo u Grocku, da uspostavimo kontakt sa ljudima, da vidimo da li može da funkcioniše, ili da neko drugi formira vlast, ili da se raspišu izbori u Grockoj", rekao je predsednik.   

Prema njegovim rečima, partijska knjižica nikog neće sačuvati od odgovornosti.

"U ovoj zemlji niko nema pravo da dira novinare, novinari će biti zaštićeni, svidelo se to nekome ili ne. Nasilje će biti kažnjeno. Ovo je poruka za sve na lokalnom nivou da se ne igraju", poručio je predsednik Vučić.

To je, kaže, odlučna poruka države.

"Videćete uskoro i druge poruke. Videćete u skorijoj budućnosti da neće biti nekažnjivosti ni ovih iz sadašnje vlasti, ni iz bivše vlasti, prekinućemo to vrzino kolo", poručio je predsednik u obraćanju u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Za Srbiju je ovo, ističe, važan dan iako nije lep.

"Pokazao je svu našu odlučnost i želju da stvari menjamo i pošaljemo signal da je Srbija sigurna zemlja, da nije bilo i neće biti ubistaa kao što je bilo u Slovačkoj, na Malti, ili ranjavanja kao u Crnoj Gori. Naš posao je da kaznimo i počinioce i nalogodavca", istakao je Vučić.

Niko, kako kaže, ne može da bude toliko bahat da ljudima preti, da ih ubija ili tuče bez obzira na to kojoj političkoj stranci pripada.

"Srbija će biti pravno uređena zemlja, obezbediće pravnu sigurnost za sve svoje građane", poručio je predsednik Srbije.

Vučić o uspesima Srbije

Predsednik je na početku konfenrencije govorio i o uspesima Srbije u poslednjih nekoliko godina kao i o reformama. 

"Sprovodili smo teške reforme, uspeli smo da – uprkos dubini krize, nagomilanim problemima, pljačkaškim privatizacijama, lažnim reformama koje su donosile bogatstvo samo vlastodršcima – vratimo nadu u Srbiju, dovedemo fabrike", rekao je predsednik.

U Srbiju su, kaže, u poslednjih pet godina došli i najmoćniji svetski državnici.

"Uspeli smo da u prethodnom periodu obezbedimo da naša zemlja bude najprivlačnija za strane investitore, privlačnija od mnogih zemalja EU u našem okruženju", istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, sa mrtve tačke je podignuto pitanje Kosova i Metohije i Srbija je vraćena u igru.

"Uspeli smo da njom (Srbijom) ne vladaju ni otuđeni centri moći, ni tajkni, ni strane ambasade. Izvor vlasti, utoka vlasti je narod, narod je nosilac suvereniteta", naglasio je predsednik.

Iako se, dodaje, vlast trudi da obezbedi opstanak u ekonomiji, nismo imali najbolje rezultate kada je reč o pravdi.Izvor

Preporučeno za vas