Vučić: Slanje crnogorskih vojnika na KiM nije prijateljski čin


Aleksandar Vučić je podsetio da je premijer Crne Gore Duško Marković, prilikom posete Beogradu i u razgovoru sa njim, rekao da Crna Gora razume koliko je KiM bolno i teško pitanje za Srbiju i da će se odnositi prema njemu sa posebnom pažnjom, uzimajući u obzir i interese Srbije, i ono što Srbija kaže…

"Niti su nas pitali… Oni su suverena država, oni mogu to, ali znaju kakav je naš stav po pitanju KiM. To što će oni nešto tako značajno da rade, jedan, dva ili tri njih, to je bezveze, to ničemu ne služi, osim da oni ispune zadatak koji su dobili od NATO-a", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska kompanije "Teleoptik".

Predsednik Vučić je ocenio da slanje crnogorskih vojnika na KiM nije naročito prijateljski gest.

"Napred, momci, vi radite svoj posao. Mi znamo da to nije naročito prijateljski gest prema Srbiji. Mi ćemo svoj posao da radimo, i to je to. Nema filizofije velike, a da nas terate da kažemo kako je to divno… i sad ćete vi sa tom dvojicom da sačuvate naše manastire… tu priču nekom drugom pričajte", rekao je Vučić.

"Ruše šansu da dobijemo više nego što imamo danas"

Vučić je rekao da se Kosovom bavi na dnevnom nivou, da dnevno čita između 500 i 600 strana dokumenata, što tajnih, što javnih, i da će pred narod izaći sa predlogom kad bude znao šta je maksimum koji možemo da dobijemo.

Prognozirajući ishod rešavanja pitanja Kosova i Metohije, Vučić je ocenio da tu neće biti velike sreće, ni radosti. Međutim, podsetio je da su njegovi prethodnici već "overili" kosovsku nezavisnost pred Međunarodnim sudom pravde, nezavisnost koju danas priznaje oko 100 zemalja, i da danas nemamo ništa.

Kaže da njegovu ostavku sad traže oni koji su saučestvovali u kosovskoj nezavisnosti, a on će je, kako dodaje, dati – ako oni postignu više od njega.

Vučić je rekao da očekuje kampanju političkih protivnika koja će ići na to da referendum nije validan u uslovima diktature.

Referendumu se, kaže, protive svi oni koji misle da time ruše njega: "A ruše, zapravo, svoju zemlju, njenu budućnost i šansu da dobijemo više nego što sada imamo", primetio je Vučić.Izvor

Preporučeno za vas