Aleksandar Vučić

Vučić: Nismo srećni zbog zakona o slobodi vjeroispovijesti, ali nećemo da se miješamo u unutrašnje stvari Crne Gore


“Crnogorska autokefalna crkva i de fakto i de jure postoji i prije uspostavljanja nezavisnosti 2006. god, ali ne možete poslije sto godina da kažete, sad mi imamo druga pravila”, rekao je Vučić
Edit

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kazao je da “nisu srećni” zbog Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti koji će se sjutra naći na dnevnom redu crnogorske Skupštine.

“Da li smo srećni zbog toga zakona – naravno da nismo, ali nismo mi nadležni za njihove zakone. Mi smo u teškoj poziciji, šta god da kažemo može da bude miješanje u unutrašnje stvari”, rekao je Vučić, gostujući na O2 televiziji.

On je kazao i da su odnosi Srbije i Crne Gore “vrlo kompleksni”.

“Ja sam na pristojan način tu temu pokrenuo sa gospodinom Đukanovicem. On ima svoj stav, ja svoj. Crnogorska autokefalna crkva i de fakto i de jure postoji i prije uspostavljanja nezavisnosti 2006. god, ali ne možete poslije sto godina da kažete, sad mi imamo druga pravila”, rekao je Vučić.

Odbor za ljudska prava i slobode podržao je danas Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica. Članovi Odbora iz vladajuće koalicije predložili su Skupštini Crne Gore da usvoji predlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Mitropolija crnogorsko primorska pozvala je danas poslanike u Skupštini Crne Gore da ne učestvuju u raspravi i izglasavanju Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica

Source link

Preporučeno za vas