Volc

Volc: Sva tri vojnika poginula u padu helikoptera u Minesoti


“Moje srce se slama za porodice, prijatelje i druge vojnike. Naredni dani biće mračni i teški”, rekao je guverner Volc na konferenciji za novinare
Edit

Sva tri vojnika Nacionalne garde Minesote poginula su kada se srušio helikopter Blek hok (Black Hawk) u kome su bili, rekao je guverner američke države Minesote Tim Volc. 

Helikopter UH-60 Blek Hok sa tri člana posade srušio se juče u centralnom dijelu američke države Minesote južno od mesta Sent Klaud, saopštila je ranije Nacionalna garda te države, ali tada nije bilo informacija o tome šta se desilo sa posadom.

Minesota, policija
Policija u blizini mjesta na kome je pao helikopter(Foto: BETA/AP)

Identiteti vojnika nisu objavljeni dok se ne obavijeste porodice, a uzrok nesreća se ispituje i nisu date preliminarne informacije.

“Moje srce se slama za porodice, prijatelje i druge vojnike. Naredni dani biće mračni i teški”, rekao je guverner Volc na konferenciji za novinare. 

On je kazao i da je Minesota spremna da pomogne porodicama nastradalih vojnika.

Garda je izgubila kontakt sa helikopterom ubrzo poslije polijetanja iz Sent Klauda juče popodne na rutinski probni let, rekao je poručnik Bler Husdens. 

Iz helikoptera je upućen poziv za pomoć devet minuta poslije polijetanja.

“Timovi iz raznih odjelenja proveli su nekoliko sata u potrazi dok nisu našli mjesto nesreće”, rekao je novinarima zamjenik šerifa tog okruga Sterns Den Miler.

Televizijski snimci nesreće pokazali su srušeni helikopter uz drvored blizu polja kod Sent Klauda, grada oko 95 kilometara sjeverozapadno od Mineapolisa.

Baza Nacionalne garde Minesote blizu regionalnog aerodroma Sent Klaud radi od 2009, i tu se nalaze helikopteri Blek Hok i Činuk.

Source link

Preporučeno za vas