Sa akcije pošumljavanja

Vojska Crne Gore počela sa pošumljavanjem Sinjajevine


Bošković kaže da je to tek početak akcije koja je dogovorena sa opštinom Kolašin, Ministarstvom poljoprivrede i Upravom za šume
Edit

Stopedeset pripadnika Vojske Crne Gore danas je na Sinjajevini zasadilo 3.000 sadnica bora i smrče, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Mjesto Savina voda na toj planini posjetili su tim povodom ministar odbrane Predrag Bošković i načelnik Generalštaba, brigadni general Dragutin Dakić.  

Bošković kaže da je to tek početak akcije koja je dogovorena sa opštinom Kolašin, Ministarstvom poljoprivrede i Upravom za šume.  

“U planu nam je da 100 hiljada sadnica zasadimo u narednom periodu, naravno, kako to budu dozvoljavali vremenski uslovi. Sve to u cilju pošumljavanja i davanja potpuno drugačijeg izgleda Sinjajevini, kako bi ona mogla da živi i nekim drugim životom,” kazao je Bošković.   

Pošumljavanje Sinjajevine
Sa akcije pošumljavanja(Foto: Ministarstvo odbrane)

On je iskazao uvjerenje da će akcija naići na pozitivan odjek prije svega, kod ljudi koji žive na Sinjajevini, ali i turista koji je obilaze.  

“U narednom periodu ćemo sa udruženjima stočara, Ministarstvom poljoprivrede i sa opštinama realizovati i druge akcije kako bismo ovu planinu, kako smo i obećali, kada smo je definisali kao vježbovno-strelišni poligon, iskoristili na najbolji mogući način, zajedno sa stanovnicima ovog kraja,” najavio je ministar.  

Svoj doprinos dali su vojnici iz više crnogorskih gradova. Desetar Todor Kadić iz Prve pješadijske čete iz Nikšića, kaže da je zadovoljstvo učestvovati u takvoj akciji:  “Tu sam danas sa svojim kolegama u pošumljavanju Sinjajevine. Uvijek smo tu da damo doprinos zajednici. “

Source link

Preporučeno za vas