Ilustracija

Voda sa Mareze nije za piće


Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, saopšteno je iz Vodovoda
Edit

Današnji rezultati fizičko hemijskih analiza vode sa izvorišta Mareza u Podgorici pokazuju blago povećanu mutnoću, saopšteno je iz preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Kako navode, obilne padavine na području glavnog grada su izazvale povećanje nivoa vode na tom izvorištu.

“Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, iako je mutnoća blago iznad dozvoljenih vrijednosti, preporučujemo da djeca, trudnice, stariji i stanovništvo sa oslabljenim imunim sistemom prokuvavaju vodu prije upotrebe ili koriste bezbjedne alternative tj. vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširane vode, na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema, izvorišta i sl)”, navodi se u saopštenju Vodovoda.

Napominju i da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom. (sadržaj hlora 0,35-0.4 miligrama po litru).

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar grada, dio ispod Gorice, Malo brdo, Stara varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, Siti kvart, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.  

Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće, saopšteno je iz Vodovoda. 

“Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada. Labaratorija Vodovoda će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost”, zaključuje se u saopštenju.

Source link

Preporučeno za vas