Gvozdenović

Vlast bez opozicije predlaže izmjene izbornih zakona


“Ne možemo da kažemo da smo ostvarili cilj, ali smo postigli određene rezultate. Nemamo kvorum za odlučivanje”, kazao je Gvozdenović
Edit

Žao mi je sto nijesmo u prilici da razmatramo nacrte izbornog zakona i nadam se da ćemo uspjeti da popravimo to zakonodavstvo, kazao je danas predsjednik Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimir Gvozdenović. 

“Ne možemo da kažemo da smo ostvarili cilj, ali smo postigli određene rezultate. Nemamo kvorum za odlučivanje”, kazao je Gvozdenović na sjednici koja je počela u Skupštini.

On je najavio da će vladajuća koalicija uputii u skupštinsku proceduru nekoliko predloga izmjena zakona među kojima o biračkom spisku, finansiranju političkih kampanja i krivičnog zakona.

Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva trebalo je danas da razmatra predloge i nacrte zakona i drugih akata koje su utvrdili radni odbori, ali nema kvoruma.

Poslanici Demokratske Crne Gore su napustili Odbor zbog procesuiranja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, dok Demokratski front bojkotuje Odbor skoro godinu.

Sjednici prisustvuju pored poslanika vladajuće koalicije i poslanik SDP Raško Konjević i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović.

Source link

Preporučeno za vas