Konji na imanju Radulovića u Lužnici

Vlasnici došli po konje u Lužnicama


Konji duže vrijeme na Lužnici stvarali probleme i u saobraćaju, Radulović ih zadržao na imanju
Edit

Vlasnici krda konja, koje je mještanima podgoričkog sela Lužnica stvaralo probleme, pojavili su se u tom podgoričkom selu.

Kako je kazao Saša Radulović, koji je konje držao na svom imanju da ne bi pravili štetu, vlasnici su dva momka iz Zagarača, koji su mu kazali da su životinje pokušavali da nađu na Marezi, ali da zbog velike vode nakon obilnih kiša u novembru, nijesu mogli da ih pronađu.

“Pojavili su se nakon pisanja ‘Vijesti”. Objasnili su mi da su konji bili pušteni u lugu, ali da su valjda odlutali. Najvažnije je da su se pojavili vlasnici. Životinje su kod mene i dalje, treba da vide kako će ih prebaciti do Zagarača. Bitno je da se zna čiji su”, kazao je Radulović.

Kako su “Vijesti” objavile prije dva dana konji su upadali na imanja, pravili štetu, zbog čega ih je Radulović odlučio da ih zadrži, dok nadležni ne riješe taj problem.

Radulović je pet “divljih” konja, koji duže vrijeme na tom području stvaraju probleme i u saobraćaju, smjestio na svoju parcelu. Taj prostor, inače, koriste za ispašu njegova kobila i magarac.

“Brinem se o njima od druge polovine novembra. Pravili su probleme, zamalo sam imao i udes sa jednom od tih životinja. Komunalnoj policiji sam prijavio 19. novembra da imamo problem sa konjima, a od tada sam ih ‘zatočio’ kod mene”, pojasnio je Radulović.

On je kazao da od 19. novembra niko od nadležnih nije dolazio. Iz gradskih službi, međutim, tvrde da nemaju zakonsku mogućnost da reaguju kad su u pitanju ovakvi problemi.

Radulović je kazao da su konji bili potpuno divlji.

“Kada sam ih uveo na parcelu, koja je ograđena, bili su divlji potpuno, sada su već dosta pripitomljeni i mirni. Tražim od nadležnih da reaguju, možda se pojavi i vlasnik. To su plemenite životinje, a mnogima bi bile od koristi na selu”, kazao je Radulović. Iz Komunalne policije Glavnog grada, „Vijestima“ je saopšteno da su upoznati sa problemom u Lužnici.

„Komunalna policija Glavnog grada o predmetnoj nepravilnosti obaviještena je telefonskim putem od stane NN lica, dana 19. novembra 2019. godine. Kako u navedenoj inicijativi ne postoje zakonski elementi za postupanje ove posebne službe Glavnog grada, to je predmetna prijava dana 19. novembra 2019. godine, proslijeđena Upravi za bezbjednost hrane, veterinu i fito-sanitarne poslove, Sektoru za veterinu – veterinarskoj inspekciji”, navodi se iz Komunalne policije. 

Source link

Preporučeno za vas