Zgrada Vlade Crne Gore

Vlada: Nema nikakvog dogovora o pomaganju specijalnih jedinica druge države našoj policiji


Oni napominju da nadležne crnogorske službe uobičajeno obavljaju sve zakonom propisane dužnosti na osiguranju bezbjednosti i sigurnosti države i građana
Edit

Vlada Crne Gore demantovala je navode da će specijalne policijske  jedinice susjedne zemlje pomagati crnogorskoj policiji tokom Badnjeg dana.

“Povodom tvrdnje objavljene prije pola sata u jednom formalno ovdašnjem mediju o navodnom dogovoru o pomoći spec. policije iz jedne susjedne države našoj policiji na Badnji dan, saopštavamo da je riječ o apsolutno neutemeljenim tvrdnjama, kojima je ovaj medij ovih dana sklon”, objavili su na Tviter profilu Vlade.

Oni napominju da nadležne crnogorske službe uobičajeno obavljaju sve zakonom propisane dužnosti na osiguranju bezbjednosti i sigurnosti države i građana.  

FOS media je objavio da “iz njima poznatih diplomatskih izvora” navode da su se specijalne jedinice policije Kosova, ROSU, stavila na raspolaganje Crnoj Gori tokom održavanja reda za Badnji dan, zbog navodne mogućnosti da dio policije otkaže poslušnost. Isti medij je najavio i “beogradski scenario”, odnosno moguće incidente ispred ambasade Srbije.

FOS je u međuvremenu povukao vijest o specijalcima

Source link

Preporučeno za vas