Vesić: Lekarima i sestrama povećane plate

Vesić: Lekarima i sestrama povećane plate


"Licemerno je da o platama lekara i medicinskih sestara govori Dragan Đilas kome dok je bio na vlasti od 2004-2013. godine nije padalo napamet da učini bilo šta za standard lekara i sestara", istakao je Vesić.

Za razliku od vremena kada je Đilas dok je bio na vlasti brinuo samo o svom standardu i bogatstvu, kaže Vesić, mi smo ove godine povećali plate lekarima za 15 odsto a medicinskim sestrama za 12 odsto, a predsednik Vučić je nedavno najavio da će zamoliti premijerku da zdravstveni radnici dobiju novo povećanje od 15 odsto do kraja godine.

"Za razliku od vremena kada je Đilas bio na vlasti da danas se grade nove bolnice", istakao je Vesić poručujući Đilasu da baci pogled prema Kliničkom centru kada bude prolazio Gazelom i da će videti novu zgradu sa kranom iznad koja se upravo gradi. "Tokom maja meseca ako bude šetao ulicom Neznanog junaka videće da je počela izgradnja Institura za kardiovaskularne bolesti Dedinje za koju smo izdali građevinsku dozvolu. Bude li se odlučio da u narednim mesecima prošeta Borčom videće kako se gradi novi Dom zdravlja za 150 hiljada ljudi a to već može da vidi na Labudovom brdu gde smo izgradili Dom zdravlja koji pokriva 40 hiljada ljudi", naveo je Vesić.

Ako Đilas, kako kaže, odluči da izađe iz Beograda i prošeta do Niša videće novu zgradu Kliničkog centra, a ako bude ostao u politici još godinu dana moći će da gleda kako se gradi Tiršova 2.

"Sve je to Dragan Đilas mogao da izgradi dok je bio na vlasti a nije. I doktorima i medicinskim sestrama je mogao da poveća plate a nije. Ali ne zato brinuo o sebi jer je dok je bio na vlasti na svojom firmama imao prihode od preko 500 miliona evra", ukazao je Vesić.

On kaže i da ne zna kako nije sramota Đilasa da pominje decu i mesta u školama.

"Još malo pa će deca čijim je roditeljima dok je bio na vlasti naplaćivao duplo skuplje vrtiće završiti osnovnu školu!? Da ne pričamo o tome da je dok je on bio gradonačelnik 45 hiljada dece u Beogradu išlo u vrtić a danas ide oko 75 hiljada dece. Kako je Đilas brinuo o deci dok je bio vlast govori i činjenica da je u Pionirskom gradu oteo objekat namenjen deci i napravio od njega Kuću Velikog brata, prvi srpski rijaliti", podseća Vesić.

Zato neka Đilas, kako poručuje Vesić, ne brine o lekarima, medicinskim sestrama i deci. "Kako je brinuo pokazao je dok je bio na vlasti. Hvala Bogu ne mora opet", zaključio je Vesić.Izvor

Preporučeno za vas