Ilustracija

Večeras koncert posvećen grupi EKV


Na godišnjicu smrti frontmena Milana Mladenovića, crnogorski muzičari izvodiće pjesme beogradskog benda
Edit

Već godinama NVO “Muzika, alternativa, kultura” na dan smrti frontmena Milana Mladenovića organizuje tradicionalne koncerte posvećene njegovom kultnom ex YU rok bendu Ekatarina Velika u glavnom gradu Crne Gore, a ponekad i šire, pa će takav slučaj biti i ovog novembra.

Večeras će se u Alternativnom kulturnom centru u Podgorici održati, kako su naveli organizatori, autorski omaž Milanu Mladenoviću i grupi EKV. 

Koncert u čast jednog od najznačajnijih rok autora sa prostora bivše Jugoslavije nosiće naziv jedne od pjesama beogradskog sastava – “Par godina za nas”, a održaće se tačno 25 godina od smrti pjevača i gitariste koji je preminuo u Beogradu 5. novembra 1994.

Kao i prethodnih godina, pjesme EKV-a u akustičnoj varijanti izvodiće crnogorski muzičari iz autorskih bendova, mada organizatori nisu željeli da otkrivaju njihova imena. Ove koncerte najčešće su izvodili frontmen Autogenog treninga Dino Kapetanović i nekadašnji klavijaturista nikšićki grupe Marble, direktor Bedem festa Petar Šundić.

Početak ovogodišnjeg koncerta zakazan je za 21 sat, a ulaz će koštati tri eura. 

Source link

Preporučeno za vas