UŽIVO Ukrajinska vojska tvrdi da je uništila ruski raketni sistem Pancir na Zmijskom ostrvu

UŽIVO Ukrajinska vojska tvrdi da je uništila ruski raketni sistem Pancir na Zmijskom ostrvu07:23h

Ukrajinska vojska je navodno uništila ruski raketni sistem Pancir na Zmijskom ostrvu, prenosi Kijev indipendent.

Operativna komanda Ukrajine “Jug” izvještava da su ruske snage 28. juna izgubile 40 vojnika, raketni sistem Pancir S-1 na Zmijskom ostrvu, dvije haubice “Msta-B” i samohodnu haubicu “Msta-S”, kao i tri jedinice oklopnih i drugih vozila na južnoj liniji fronta.

07:20h

Institut za proučavanje rata saopštio je da Rusija i dalje ima teritorijalne ambicije izvan Donbasa, prenosi Kijev indipendent.

Američki istraživački centar je u svojoj najnovijoj procjeni naveo da ruske snage nastavljaju da se angažuju u ofanzivnim operacijama sjeverno od Harkova, ukazujući da Kremlj ima teritorijalne ambicije izvan Donbasa koje će nastaviti da troše ljudstvo i opremu, potencijalno po cijenu ofanzivne moći na kritičnije ose napredovanja.

07:17h

Opsežna istraga koju je sprovela grupa za ljudska prava Amnesti internešenel zaključila je da su ruske vojne snage počinile ratni zločin kada su u martu napale dramsko pozorište Mariupolju u Ukrajini, prenosi Kijev indipendent.

Zvaničnici Mariupolja su prvobitno procijenili oko 300 mrtvih.

Amnestijev tim za krizni odgovor intervjuisao je brojne preživjele i prikupio digitalne dokaze, zaključivši da su napad gotovo sigurno izvršili ruski borbeni avioni, koji su bacili dvije bombe od 500 kilograma koje su udarile jedna uz drugu i detonirale istovremeno.

Source link

Preporučeno za vas