USA Today: U Beogradu provod, u ostatku Srbije...

USA Today: U Beogradu provod, u ostatku Srbije…

Američki portal USA Today smatra da Srbija zaslužuje više turista, a evo i šta još piše o našoj zemlji.

Srbija se našla na listi zemalja koje prema portalu “USA Today” zaslužuju mnogo više turiste, a tu su se našle i BiH, Makedonija i Crna Gora.

“Srbiju posećuje 1.281.000 inostranih turista. Zaboravite švajcarske Alpe, Srbija je novo mesto za skijanje gde možete pronaći prazne staze i izazovan teren”, piše “USA Today”, preneo je B92.

“Tokom godine, glavni grad Srbije, Beograd, privlači Evropljane željne provoda svojim barovima i klubovima. Za one koji traže mirnije iskustvo u Srbiji, preporučuje se odlazak u neki od brojnih nacionalnih parkova, koji nude planinarenje, sportove u vodi i mnogo, mnogo prelepog pejzaža”, navedeno je u tekstu.

Crnu Goru su nazvali “zemljom šest kontinenata” i kulturološki veoma zanimljivom, a Makedoniju “šarenolikom” nakon državnog projekta rekonstrukcije glavnog grada 2014. godine.

Za BiH, koju godišnje posećuje 777.000 turista navedeno je da joj je ostalo mnogo lepe zemlje otkako joj je Hrvatska, koju godišnje poseti 13 miliona inostranih turista, “uzela” najlepše plaže i ostavila joj delić mora.

Na listi iz UNTWO turističkog izveštaja o zemljama sa najmanjom posetom turista, pored zemalja u regionu našli su se i San Marino, Lihtenštajn, Moldavija, Monako, Luksemburg i Jermenija.

Izvor

Preporučeno za vas