Iz arhive

Upozorenje MUP-a: Oprez zbog najavljenog nevremena


Prema informaciji Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, područje Crne Gore će od 2. do 10. novembra biti pod uticajem serije ciklonskih aktivnosti sa nekoliko kišnih talasa.
Edit

Direktorat za vanredne situacije MUP-a pozvao je danas građane i nadležne službe na oprez zbog najavljenog nevremena sa jakom kišom i jakim, na udare olujnim, vjetrom.

Navode da će, prema informaciji Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, područje Crne Gore od 2. do 10. novembra biti pod uticajem serije ciklonskih aktivnosti sa nekoliko kišnih talasa.

“U ovom periodu u centralnim, južnim i primorskim oblastima očekuje se obilna količina kiše. Obilne padavine prvenstveno se očekuju sjutra,  u nedjelju (3. novembra) , tokom noći u nedjelju na ponedjeljak i u ponedjeljak tokom prijepodneva, zatim ponovo u srijedu”, navodi se u saopštenju.

Direktorat navodi da ova  meteorološka situacija zbog obilne količine kiše-vode i jakog južnog vjetra, potencijalno može da generiše i određene posljedice. 

“Zbog obilne kiše u ovim regijama i zbog nagle obilne količine vode,  potencijalno su mogući fragmentirani  problemi (Flash Flood  meteorološki efekat), prvenstveno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima, duž putnih pravaca koji presijecaju planinske kosine, na mjestima gdje su vršeni ili se vrše ozbiljni građevinski zahvati, gdje je narušena prirodna povezanost tla i na određenim fragmentima prostora  gdje se ometa prirodno slobodno oticanje vode”, zaključuju iz Direktorata. 

Source link

Preporučeno za vas