Izbor Vukovića akt ruganja demokratskom pravu građana

Umjesto kadrova na pravosudnim funkcijama dobili smo zaustavljanje demokratskog i ekonomskog razvoja zemlje


Milatović, Foto: Luka Zeković

Milatović, Foto: Luka Zeković

Jedini način da zemlja izađe iz duboke političke krize je da Skupština u petak izglasa nepovjerenje ovoj lakrdiji od Vlade, poručio je Jakov Milatović, jedan od lidera pokreta Evropa sad i bivši ministar ekonomskog razvoja.

U saopštenju koje je dostavio medijima Milatović je dodao da bi nakon toga odmah trebalo da se raspišu vanredni parlamentarni izbori i mandat za odlučivanje vrati građanima.

“Onako kako je jedino fer u ovom trenutku – bez bilo kakvih daljih političkih trgovina”, dodao je Milatović.

Kaže da se “svi se sjećamo kada je ‘relaksirani’ potpredsjednik – neispunjenih dječačkih snova – govorio da obara 42. Vladu kako bi nova – njegova i DPS-ova ‘otključala’ vrata za postavljenja u pravosuđu”.

“Osam mjeseci nakon ove šarene laže umjesto kadrova na pravosudnim funkcijama dobili smo partijska namještenja visoko nekompetentnih i istrošenih kadrova u svim oblastima državne uprave. Dobili smo sezonu ispod svih očekivanja, zaustavljanje EU integracija, neustavno odlaganje lokalnih izbora, politički inženjering za ‘spašavanje redova Ivana’, političarenje i nedostatak vizije. Jednom riječju – dobili smo zaustavljanje demokratskog i ekonomskog razvoja zemlje”, zaključio je Milatović.

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas