Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gora: Vučić pokazao da razumije složene prilike u Crnoj Gori


“Namjera da se ludosti spakovane u štabovima vladajuće DPS presele na državne adrese u Beogradu, propala je i osujećena je”, navodi se u saopštenju UCG
Edit

Ujedinjena Crna Gora (UCG) pozdravila je odluku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da odustane od dolaska u Crnu Goru. Tom odlukom je, kako navode, pokazao da državnički promišlja i razumije složene prilike u Crnoj Gori.  

“Namjera da se ludosti spakovane u  štabovima vladajuće DPS presele na državne adrese u Beogradu, propala je i osujećena je. Ako je huliganski pokušaj da se zapali zastava Crne Gore na ambasadi u Beogradu iz Vlade Crne Gore ocijenjena kao ugrožavanje slobode i nezavisnosti Crne Gore, onda bi posjeta Predsjednika Srbije sjeveru naše države, makar i privatna, bila povod da se iz iste kuhinje oglasi pokušaj okupacije i atak Srbije na mir i bezbjednost u Crnoj Gori. Trebao je valjda mnogima još jedan izgovor da podignu Božićni ustanak protiv najbližih, jer mržnja protiv neposlušnog naroda kulja sa svih adresa sa kojih se finansira privatna država”, navode iz UCG.

Crnogorska vlast, dodaju iz te partije, nema problema sa vlašću u Srbiji nego sa vlastitim građanima. “Sa nas 100 hiljada koji svako veče učestvujemo na litijama širom Crne Gore i najmanje još toliko onih koji brane svoje pravo na život, na dostojanstvo, na slobodu vjere, koji brane imovinu Crkve, čast i obraz nepotkupljive Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

UCG poziva sve pravoslavne vjernike ljude da Badnji dan i Božić dočekaju “kako priliči hrišćanima”. “U svojim hramovima, u radosti svojih domova, uz svoju Srpsku pravoslavnu crkvu, bez straha i s ljubavlju. Pokažimo da smo drugači i bolji od njih koji se raduju zlu i nesreći vlastitih građana.” zaključuje se u saopštenju.

Source link

Preporučeno za vas