Ilustracija

Ujedinjena Crna Gora: Branimo Crkvu, ali po pravilima Crkve


Iz Ujedinjene Crne Gore pozivaju kolege “koji iskreno osjećaju i vide opasnost” po narod, državu i crkvu da se politički organizuju i politički odgovore “na ovu političku lakrdiju vlasti”
Edit

Obaveza vjernika je da brane Crkvu, ali po pravilima koja Crkva uspostavi, saopšteno je danas iz Ujedinjene Crne Gore.

“Mi nemamo dva naroda pa da jedan sluša i čuje ono što od nas kao vjerujućih ljudi traži Crkva, a drugi da ide za pozivom političkih partija. Od trenutka zaoštravanja krize i stavljanja kvazi zakona o Slobodi vjeroispovijesti u skupštinsku ptoceduru UCG ne vuče nikakve samostalne poteze nego pažljivo sluša šta je molba i zahtjev naše Mitropolije, odnosno Episkopskog savjeta Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori. Tako će biti i ubuduće. Naša obaveza je da branimo Crkvu ali po pravilima koja Crkva uspostavi. Ne trebaju nam desetine komandanata nego jedna mudra i hladna glava, a vjerujemo i znamo da je ima u našoj Crkvi”, navodi se u saopštenju.

Kako ističu važno je djelovati sinhronizovano i mudro kako bi se spriječio “naum vlasti da zada konačan udarac” pravoslavnoj Crkvi, “a preko toga i dovrši proces pljačkanja državnog budžeta i obezbijedi još jedan pokradeni mandat za upravljanje Crnom Gorom”.

“U susret danu Hristovog rođenja zadatak pravoslavnih vjernika je da hrišćanski brane svoje Svetinje. Pozivamo sve mlade ljude čija se snaga i crkvenost vidi ovih dana širom Crne Gore da pažljivo osluškuju molbe i savjete crkvenih velikodostojnika jer je to jedini siguran put da ne pogriješimo i ne upadnemo u zamku ostrvljenih bandita koji vjeruju da ovo mogu riješiti preko noći, prelomiti preko koljena i uz pomoć gole državne sile i straha vladati do vlastitog biološkog nestanka”, navodi se u saopštenju Ujedninjne Crne Gore.

Iz te stranke pozivaju kolege “koji iskreno osjećaju i vide opasnost” po narod, državu i crkvu da se politički organizuju i politički odgovore “na ovu političku lakrdiju vlasti”. 

“U Crkvi oduvijek postoji uspostavljena hijerarhija i pravila po kojima se funkcioniše – mi niti ćemo, niti možemo biti pridodate crkvene vođe ali moramo postaviti zajedničku politiku i slogu naspram ove DPS-ove providne ali zlokobne namjere. I djeci je jasno da progon Crkve može biti zaustavljen samo pobjedom nad ludačkom i hajkačkom politikom DPS-a i njenog profiterskog lidera Mila Đukanovića. Pozvani smo da po prvi put nađemo put sloge i zajedništva i da se ne trošimo na međusobne obračune i borbu oko poslaničkih mandata. Onako kako Crkva pravi plan za odbranu Svetinja, valjda bi i mi trebali da napravimo plan zajedničkog djelovanja kako bismo olakšali i narodu i Crkvi. Ne bude li pobijeđen i srušen Đukanović teror će se nastaviti u nedogled, a za pobjedu nam treba savezništvo i traženje prijatelja na svim adresama. Ili to ili da se skrajnemo i ne pravimo štetu”.

“Uvjereni smo da će pravoslavni vjernici na Badnje veče i Božić napuniti sve hramove naše Crkve u Crnoj Gori i poslati sliku svijetu ko je ko i ko se za šta bori. Ima nas više i pametniji smo od njih. Pokazujmo to na svakom koraku i pobijedićemo”, zaključuje se u saopštenju Ujedinjene Crne Gore.

Source link

Preporučeno za vas