Ilustracija

Uhapšen osumnjičeni povezan sa ubistvom Jovana Klisića


Prema saznanjima “Vijesti” iz vrha Uprave policije inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i Specijalnog policijskog odjeljenja pretresaju nekoliko desetina stanova osoba osumnjičenih da su povezani sa najtežim krivičnim djelima
Edit

Uhapšena je osoba za koju se sumnja da ima veze sa ubistvom Jovana Klisića u Baru.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz  vrha Uprave policije to krivično djelo je rasvijetljeno.

U istoj akciji je jutros privedeno više osoba u Podgorici, Baru i Nikšiću. 

Prema saznanjima “Vijesti” iz vrha Uprave policije inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i Specijalnog policijskog odjeljenja pretresaju nekoliko desetina stanova osoba osumnjičenih da su povezani sa najtežim krivičnim djelima.

Baranin Jovan Klisić, ubijen je 1. novembra u Baru.

On je u policijskoj evidenciji bio je označen kao član klana ubijenog Armina Muše Osmanagića. 

Krajem 2017. godine osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog 18 metaka koji su u novembru nađeni u njegovom automobilu.

Sudija ja tada, obrazlažući presudu, rekao da je kazna adekvatna jer je Klisić više puta osuđivan za isto krivično djelo.

Klisić je takođe tužio i dobio od države 4.500 eura, zbog četvoromjesečnog neosnovanog boravka u pritvoru, u vrijeme kada je bio osumnjičen za ranjavanje Sabrije Čikmirovića.

Jovan Klisić
Klisić (arhiva)(Foto: Savo Prelević)

U junu 2015. godine osuđen je na devet mjeseci zatvora zbog pucnjave ispred lokala „La Esquina” u Baru, septembra 2014. godine.

Tužilac je pred kraj tog postupka izmijenio optužnicu, pa je Klisić optužen za izazivanje opšte opasnosti, a ne za pokušaj ubistva.

Lokal je u vlasništvu porodice pokojnog Luke Đurovića, a Klisić je rafal ispalio nakon što je saznao da je ubijen njegov prijatelj Armin Osmanagić. 

Source link

Preporučeno za vas