Tači i Han o prevazilaženju teškoća

Tači i Han o prevazilaženju teškoća


Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han napisao je na Tviteru da je razgovarao sa Hašimom Tačijem i objavio fotografiju na kojoj se rukuje sa kosovskim predsednikom.

"Razgovarali smo o evropskoj perspektivi Kosova i napretku u dijalogu sa Srbijom. U geopolitičkom i ekonomskom interesu EU je približavanje čitavog regiona Jugoistočne Evrope", napisao je Han.

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je za RTK da je sa Hanom razgovarao o daljim koracima u odnosima sa EU, kao i o prevazilaženju teškoća u vezi sa nastavkom dijaloga Beograda i Prištine.

"Danas sam imao sastanke sa liderima i poslovnim ljudima iz različitih zemalja koji su zainteresovani za Kosovo i region. Imao sam sastanak i sa komesarom Hanom", rekao je Tači za RTK iz Davosa, gde učestvuje na forumu.

Kako je naveo, ljudi žele da investiraju na Kosovu, ali postoje "neke dileme u vezi sa nastalim situacijama, a posebno u odnosu između Kosova i Srbije".

"Važno je da se fokusiramo na mir, na stvaranje još bolje klime za investicije, koje će Kosovo promeniti na bolje, koje će stvoriti nova radna mesta i poboljšati socijalno blagostanje", rekao je Tači.Izvor

Preporučeno za vas