Aleksandar Vučić

Sve zbog rejtinga: Zašto je Vučić zaoštrio retoriku i htio da dođe u Crnu Goru


“Na kraju je Vučić ipak odustao od posjete Crnoj Gori nakon što javno negodovao dio sveštenstva. On nije želio da rizikuje da bude izviždan ili da mu se desi bilo kakva neprijatnost, i posjeta je na kraju otkazana, ali je poslao oštre poruke crnogorskom režimu u obraćanju javnosti”
Edit

Predsjednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić je nakon uvida u istraživanje javnog mnjenja, koja se uglavnom rade svake sedmice, odlučio da ide na sjever Crne Gore, kao i da zaoštri retoriku prema crnogorskim vlastima, saznaje list Danas.

Pozivajući se na izvore, Danas je objavio da je ta anketa pokazala da je većina pristalica naprednjaka nije bila zadovoljna “veoma mlakim odgovorom” Vučića i ostalih predstavnika srpskih vlasti na tenzije u Crnoj Gori, i da je to je podstaklo srpskog predsjednika da “promijeni ploču”.

“Na kraju je Vučić ipak odustao od posjete Crnoj Gori nakon što javno negodovao dio sveštenstva. On nije želio da rizikuje da bude izviždan ili da mu se desi bilo kakva neprijatnost, i posjeta je na kraju otkazana, ali je poslao oštre poruke crnogorskom režimu u obraćanju javnosti”, objašnjavaju sagovornici Danasa.

U diplomatskim krugovima se takođe spekuliše da se pojedini predstavnici srpskih vlasti zalažu za scenario koji bi podrazumijevao da se zvanični Beograd obrati “nekoj međunarodnoj instituciji”, poput OEBS-a, Ujedinjenih nacija ili Savjeta Evrope i uloži žalbu na nedavno usvojeni crnogorski zakon o Slobodi vjeroispovijesti.

Pojedini izvori Danasa kažu i da postoje navodi da dio birača vladajuće Demokratske partije socijalista učestvuje u litijama koje se svake večeri održavaju na sjeveru Crne Gore – u Pljevljima, Bijelom Polju, Nikšiću…

“Većina pristalica DPS-a se moli u crkvama Srpske pravoslavne crkve, rijetko ko u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi“, naglašavaju sagovornici lista.

Source link

Preporučeno za vas