Svaka pohvala je mala, skidam kapu momcima

Svaka pohvala je mala, skidam kapu momcima


Dva puta je Boško Radović imao u rukama pobjedu protiv Francuske, ali je u februaru i novembru prošle godine do izražaja u finišu dolazila do izražaja klasa zvijezda Vensana Kolea.

I sada je selektor olimpijskog vicešampiona u timu imao asove iz Evrolige i NBA, u prosjeku znatno višu ekipu, ali je presudilo srce Radovićevih izabranika, koji su upisali najveći „skalp” u istoriji crnogorske košarke.

„Čestitke mojim igračima, ovo je velika pobjeda, skidam im kapu. U ovakvom sastavu, bez pet-šest veoma značajnih igrača, pobijediti ovakav tim… Svaka pohvala je mala. Hvala i navijačima. Dugo nismo bili u „Morači”, zbog ‘prozora’ i karantina smo igrali u ‘Bemax areni’. Uz sve poštovanje prema njoj, ali „Morača” kad se ovako napuni je grotlo i svakome, pa i najvećim ekipama, teško je da igra”, rekao je Radović.

Selektor je bio veoma zadovoljan odnosom svoje ekipe, odbranom od tranzicije, borbenošću pod košem, pametnim napadom…

„Kontrolisali smo dešavanja na terenu 37-38 minuta, to je bio ključ. Imali smo po nekoliko minuta padova, što je normalno, ali smo dobro trčali. Nije bila utakmica lijepa za gledanje, bila je prava tvrda, takmičarska”.

„Crveni” su u posljednjuo dionicu ušli sa plus osam (56:48), ali je Francuska izjednačila serijom 8:0 za manje od tri minuta.

„Drugo poluvrijeme smo držali pod kontrolom, ali u jednom trenutku taj ekstra kvalitet igrača iz NBA i Evrolige je morao da dođe do izražaja. Nije bilo logično da dobijemo 15 razlike, znali smo da će biti utakmica na jedan posjed. Ovog puta smo potpuno zasluženo pobijedili. ‘Imali’ smo Francuze dva puta, jednom ovdje u ‘Bemax areni’, jednom u Pou, bili veoma blizu. Treća sreća. Hvala navijačima, stručnom štabu i igračima na sjajnoj pobjedi”, rekao je Radović.

Vijesti





Source link

Preporučeno za vas