Sa jednog od protesta protiv silovanja u Indiji

Stravičan zločin u Indiji: Žrtva silovanja zapaljena na putu do sudnice


“Pet osoba je učestvovalo u napadu na nju, uključujući i muškarca koji je optužen za njeno silovanje”, kazao je za Rojters jedan policijski zvaničnik
Edit

Grupa muškaraca, uključujući i osumnjičenog silovatelja, zapalila je 23-godišnju žrtvu silovanja dok je išla na suđenje na sjeveru Indije, što je dodatno podstaklo bijes javnosti zbog zločina nad ženama u toj zemlji.

Tokom protekle nedjelje, hiljada Indijaca učestvovale su u masovnim protestima širom zemlje nakon silovanja 27-godišnje veterinarke u južnom gradu Hiderabad. 

Demonstranti i poslanici traže od sudova da brže i efikasnije donose odluke u slučajevima silovanja i izriču strožije kazne.

Žena koja je danas napadnuta i zapaljena u kritičnom je stanju, kazali su ljekari u prijestonici sjeverne indijske države Utar Pradeš.

Ona je bila na putu prema željezničkoj stanici kako bi prisustvovala sudskom saslušanju kada je posuta benzinom i zapaljena, saopštila je policija.  

“Pet osoba je učestvovalo u napadu na nju, uključujući i muškarca koji je optužen za njeno silovanje”, kazao je za Rojters jedan policijski zvaničnik.

Djevojka je u kritičnom stanju, a BBC je prenio da je pretrpjela opekotine na 90 odsto tijela. 

Sva petorica napadača su u pritvoru, objavila je policija.  

Djevojka je u martu ove godine prijavila policiji da je 12. decembra prošle godine silovana pod prijetnjom vatrenim oružjem. 

Nakon što je proveo izvjesno vrijeme u zatvoru, osumnjičeni silovatelj je prošle nedjelje pušten uz kauciju, saopštila je policija.

Utar Pradeš je najnaseljenija država u Indiji i ozloglašena je po visokoj stopi zločina nad ženama, prvenstveno silovanja. 

Više od 4.200 slučajeva silovanja je prijavljeno u Utar Pradešu 2017. godine, najviše u Indiji.  

Vlada u Utar Pradešu, koju kontroliše vladajuća partija premijera Nerendre Modija, u julu se našla na meti optužbi da štiti poslanika koji je takođe optužen za silovanje. 

Policija je protiv njega otvorila zvaničnu istragu nakon što je žena koja ga je optužila teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u kojoj su stradale njene dvije rođake, a advokat povrijeđen.

Prije manje od nedjelju dana jedna 27-godišnjakinja je silovana i zapaljena. 

Širom zemlje su organizovani protesti pošto je policija pronašla njene posmrtne ostatke.

Source link

Preporučeno za vas