Stefanović Plenkoviću: Nemojte vi da određujete granice Srbije


"Posle današnje izjave hrvatskog premijera Plenkovića, potpuno je jasno da svi oni koji su i inače protiv Srbije, svoj stav potvrđuju i time što su protiv sporazuma Srba i Albanaca i čine sve što je u njihovoj moći da ne dođe do bilo kakvog rešenja koje bi značilo više stabilnosti i mira", rekao je Stefanović u izjavi Tanjugu.

Stefanović navodi da Andrej Plenković nije usamljen u davanju takvih izjava u regionu, a da, "nažalost, često u ovakvim stavovima i izjavama i Plenković i Zvizdić i svi ostali saveznike pronalaze u delu domaćih političara koji te stavove brane kao svoje".

"Pozivam Andreja Plenkovića da nam više ne pomaže, pošto smo jasno videli 2008. godine koliko dobro misle Republici Srbiji i koliko se čvrsto drže stavova Badinterove komisije. Nemojte vi da određujete granice Srbije, pošto za to niste ni pozvani niti to možete, a molim i sve druge u regionu da, ukoliko ne mogu da nam pomognu, i ne odmažu nam. Uveren sam da je posle ovakvog stava Andreja Plenkovića, svima u Srbiji jasno ko u našoj zemlji stvarno štiti nacionalne interese našeg naroda, a ko je protiv njih", zaključio je Stefanović.

Andrej Plenković je ranije na zajedničkoj konferenciji sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel rekao da je Hrvatska izrazito oprezna i da neće stati u red "da bi zagovarala promenu granica između Srbije i Kosova".Izvor

Preporučeno za vas