Budvanin vozio motor sa 2,55 promila alkohola u krvi, dobio 15 dana zatvora

SSP Niš tvrdi da su javni funkcioneri iz SNS ponovo u kampanji za lolalne izbore u Crnoj Gori


Budva (ilustracija), Foto: Shutterstock

Budva (ilustracija), Foto: Shutterstock

Stranka slobode i pravde Srbije saopštila je da ima saznanja da neki niški javni funkcioneri borave u Crnoj Gori, gdje su, kako kažu, ponovo umiješani u organizaciju kampanje pred izbore 23. oktobra u Budvi.

To se navodi u saopštenju, u kome Gradski odbor stranke iz Niša upozorava da je načelnik Nišavskog okruga Petar Babović, kadar Srpske napredne stranke (SNS), “na partijskom zadatku u Crnoj Gori, gdje sa ostalim niškim naprednjacima ‘pomaže’ partnerima u kampanji za lokalne izbore u Budvi koji, bi trebalo da se održe 23. oktobra”.

“Da li su sa njim i većnik Miroslav Đokić, radnik vodovoda Dušan Mihajlović, radnica JKP ‘Tržnica’ Olivera Đorđević, radnica JKP ‘Parking servis’ Jelena Denić? Šta je Baboviću važnije – građani od kojih prima platu ili partija od koje dobija ingerencije”, pitaju iz niškog odbora Stranke slobode i pravde.

Oni, prenosi N1, podsjećaju, kako su naveli, na aferu koja se desila 2021. godine, “kada je osam niških naprednjaka protjerano iz Crne Gore zbog učestvovanja u izbornoj kampanji“.

“Neka imena tada protjeranih naprednjaka sada se ponovo javljaju. Takođe smo uputili zahtjeve za pristup informacijama od javnog značaja gradonačelnici Niša i direktorima JKP ‘Naisus’, JKP ‘Parking servis’ i JKP ‘Tržnica’, sa pitanjem da li su njihovi zaposleni odsustvovali s posla u periodu od 19. do 23. septembra i po kom osnovu. Očekujemo odgovore od nadležnih, a prije svega od načelnika Nišavskog okruga Babovića – da objasni građanima od kojih prima platu na kakve se to ingerencije poziva, ko mu je dao te ingerencije, jer zakon nije i dokle sežu njegove ingerencije. Od kada je miješanje u unutrašnje stvari druge države nadležnost načelnika okruga?“, zaključuje se u saopštenju.

Konstatovali su da bi srpsko tužilaštvo i ministri prosvete i lokalne samouprave morali da reaguju zbog posljednjih postupaka Petra Babovića, šefa Nišavskog okruga, među kojima je i pokušaj uticaja na jednog od članova Školskog odbora “OŠ Dušan Radović” u Nišu, uoči izbora kandidata za direktora škole.

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas