Karate reprezentacija

Spremni za visoke domete i u Sloveniji


Crnogorski karate na Balkanskom prvenstvu računa na 80 takmičara u uzrastu kadeta, juniora i mlađih seniora
Edit

Crnogorski karatisti sjutra će u Brežicama početi borbu za medalje na  Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore. Crnogorski  karate očekuje nastavak sjajnih rezultata u ovoj godini, jednoj od  najuspejšnijih u istoriji ovog sporta.

Predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić  je u skladu sa velikim ambicijama obezbijedio i da Crnu Goru u  Brežicama predstavlja 80 takmičara, 53 takmičara u borbama – 35 u muškoj  i 18 u ženskoj konkurenciji, te 27 u katama – 12 u muškoj i 15 u  ženskoj konkurenciji.
Crnogorske takmičare predvodiće selektori Žarko Raković, Slobodan Vlahović i Radoslav Vukićević u borbama, a u katama Jugoslav Bukilić i Slavka Maksimović, uz pomoć trenera Tijane Popović.
Naš karate zastupljen je i u sudijskom dijelu a pravdu će na šampionatu dijeliti Miodrag Radunović, Veljko Brnović, Naim Duraku i Boris Zečević.
–  Došlo je do smjene generacija i da smo zbog toga lišeni pomoći četiri  vrhunska borca, ali imamo iskusan i dobar mlađi tim boraca, koji će sve  uraditi da dostojno predstave svoje porodice, klub, savez i državu.  Nadamo se dobrom plasmanu. Svjetski prvak Bojan Bošković, uz trofejne Milenu Jovanović, Nemanju Mikuća, Vasilisu Bujić, Kseniju Rajović… naše su uzdanice za medalje – kazao je Žarko Raković.

Šampionat u Sloveniji završava se u nedjelju.

Source link

Preporučeno za vas