Sa jednog od protesta zbog ubistva Kucijaka i njegove vjerenice

Slučaj ubistva slovačkog novinara: Bivši tužilac sakrivao snimke tajne operacije?


U policijskoj izjavi se navodi da je osoba inicijala D.T. primila i čuvala zapise starih tajnih operacija koje bi mogle dovesti u vezu političare i preduzetnike, a sa namjerom ostvarivanja finansijske dobiti
Edit

Bivši glavni tužilac Slovačke Dobroslav Trnka je, u nastavku istrage za ubistvo novinara Jana Kucijaka prošle godine, optužen za zloupotrebu položaja zbog sakrivanja snimaka tajne operacije, saopštili su slovački mediji i policija u srijedu. 

Policijska istraga dovela je do još nekoliko ostavki visokih zvaničnika zbog ranijih kontakata sa istaknutim preduzetnikom Marijanom Kočnerom, koji je bio predmet Kucijakovog istraživanja i koji je optužen je da je naredio njegovo ubistvo. 

U policijskoj izjavi se navodi da je osoba inicijala D.T. primila i čuvala zapise starih tajnih operacija koje bi mogle dovesti u vezu političare i preduzetnike, a sa namjerom ostvarivanja finansijske dobiti. 

U izjavi se kaže da je osumnjičeni primio snimak od drugog muškarca inicijala M.K. za šta slovački mediji smatraju da se radi o Kočneru, prenosi Radio Slobodna Evropa. 

Ubistvo 27-godišnjeg istraživačkog novinara Jana Kucijaka i njegove vjerenice u februaru 2018. godine, pokrenulo je masovne proteste i dovelo do ostavke premijera Slovačke. 

Suđenje se otvara u četvrtak sa Kočnerom i još trojicom optuženih za ubistvo. 

Sam Kočner je negirao da ima bilo kakve veze s Kucijakovim ubistvom. 

Nekoliko mjeseci prije ubistva, Kucijak je policiji rekao da je Kočner zaprijetio da će početi da prikuplja podatke o njemu i njegovoj porodici ali policija nije reagovala.

Source link

Preporučeno za vas