Skupština Crne Gore

Skupština će produžiti rok za izborne reforme do 31. decembra


Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva trebalo je do 15. novembra da završi posao na izbornim reformama, ali do sada nije usaglašen nijedan predlog zakona
Edit

Skupština Crne Gore će produžiti rok za izborne reforme do 31. decembra, saznaju “Vijesti”. 

To je odlučeno na današnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore, na kojoj je dogovoreno da naredne nedjelje bude održana sjednica parlamenta na kojoj će rok biti produžen. 

Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva trebalo je do 15. novembra da završi posao na izbornim reformama, ali do sada nije usaglašen nijedan predlog zakona. 

Članovi odbora iz političkih partija i civilnog sektora u nekoliko navrata su apelovali da se rok produži, upozoravajući da je određeno kratko vrijeme za reforme. 

Predsjednik Odbora je na današnjoj sjednici rekao da će na kolegijumu tražiti izjašnjenje partija, a onda predložiti novi rok. Skupština odluku o produženju roka mora donijeti naredne sedmice, a prije parlamenta o njoj bi trebalo da se izjasne i članovi Odbora.

Odlukom o formiranju Odbora bilo je predviđeno da se izborni zakoni završe do 15. oktobra, ali je promjenom odluke tajk rok produžen za 15. novembar.

Source link

Preporučeno za vas