Škoro na predizbornom skupu

Škoro: Hrvati su pobijedili posljednji fašizam u Evropi – velikosrpski


Kandidat za predsjednika Hrvatske rekao je da bi pokrenuo pitanje zabrane Samostalne demokratske srpske stranke i bilo koje partije
Edit

Kandidat za predsjednika Hrvatske, Miroslav Škoro, izjavio je da Nezavisna Država Hrvatska (NDH) nije bila samo fašistička tvorevina, iako istorijske činjenice kažu da jeste, kao i da bi pokrenuo pitanje zabrane Samostalne demokratske srpske stranke.

Škoro je rekao da je tačno da se pozdrav “Za dom spremni” koristio u NDH, ali i da se kao platežno sredstvo koristila kuna, a da je himna bila “Lijepa naša domovino”.

“Istorijske činjenice kažu da je NDH bila fašistička tvorevina. Ali nije bila samo to”, rekao je Škoro za “Slobodnu Dalmaciju”.

Odgovarajući na pitanje da li mu smeta koalicija HDZ-a i Samostalne demokratske srpske stranke, Škoro je rekao da mu smeta etnobiznis, prenosi N1.

“Smatram da u demokratiji niko ni na koji način ne bi smio da bude privilegovan ni diskriminisan. Lider SDSS Milorad Pupovac hrvatske državljane deli na ‘naše’ i ‘njihove’. To je recidiv velikosrpske agresije”, rekao je Škoro.

On kaže da bi, da ima zakonski osnov, pokrenuo pitanje zabrane SDSS i bilo koje stranke.

“Pupovac je svojim izjavama destabilizovao ustavnopravni poredak. Nedopustivo je u 21. veku Hrvatima konstantno na nos nabijati prošlost i stavljati nas u kontekst fašizma. Dokle to? Pa upravo su Hrvati pobijedili posljednji fašizam u Evropi – velikosrpski”, rekao je Škoro.

Govoreći o plakatima na ćirilici koje je postavilo Srpsko narodno vijeće, Škoro je rekao da plakati mogu biti napisani i na svahiliju, ali da je pitanje odakle novac za te plakate.

“Meni je neprihvatljivo da pripadnici srpske manjine u pojedinim djelovima Hrvatske žive strašno loše, a SNV troši ogroman novac, i to dobijen iz budžeta, na plakate koji valjda treba da posluže kao provokacija”, tvrdi Škoro.

Source link

Preporučeno za vas