Ilustracija

Sindikat: Službenici policije stalno izloženi opasnosti


Službenik granične policije M.L. ranjen je danas u Igalu kada ga je, kako se sumnja, iz vatrenog oružja, sa zadnjeg sjedišta policijskog automobila, ranio jedan od troje kosovskih državljana koji su privođeni jer nisu posjedovali identifikaciona dokumenta
Edit

Najnoviji napad na život policijskih službenika koji se danas desio u Herceg Novom ponovo ukazuje da je policijski posao veoma opasan i da su policijski službenici stalno izloženi potencijalnim situacijama opasnim po život, kazali su iz Sindikata Uprave policije.

Službenik granične policije M.L. ranjen je danas u Igalu kada ga je, kako se sumnja, iz vatrenog oružja, sa zadnjeg sjedišta policijskog automobila, ranio jedan od troje kosovskih državljana koji su privođeni jer nisu posjedovali identifikaciona dokumenta. 

“U vezi sa događajem koji se danas desio u Herceg Novom a kojom prilikom je došlo do ranjavanja M.L., policijskog službenika Granične policije Herceg Novi, koji je povrede opasne po život zadobio na dužnosti prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, Sindikat Uprave Policije Crne Gore i u ovom slučaju kompletnoj javnosti, po ko zna koji put, skreće pažnju na složenost i odgovornost težine policijskog posla”, navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata su izrazili žaljenje povodom današnjeg događaja i dali punu podršku povrijeđenom kolegi i njegovoj porodici. Sindikat će, poručuju, i u ovom slučaju pružiti svu neophodnu materijalnu i drugu pomoć i podršku kolegi i njegovoj porodici. 

“Pozivamo nadležne organe, prije svega Tuzilastvo, da shodno zakonu sprovedu djelotvornu i kvalitetnu istragu i utvrde sve činjenice u vezi ovog događaja. O svim drugim aktivnostima Sindikata vezano za ovaj događaj, javnost ćemo naknadno informisati nakon dobijanja jasnih i potpunih činjenica u vezi sa događajem”, zaključuje se u saopštenju.

Source link

Preporučeno za vas