Šešelj

Šešelj: Đukanovićev mafijaški režim hoće da očisti Crnu Goru od svega što ima prefiks srpsko


Ako želimo da pomognemo srpskom narodu u Crnoj Gori, moramo da pokrenemo diplomatsku ofanzivu kako bi pitanje njihovog položaja došlo na dnevni red Savjeta bezbjednosti UN gdje imamo jake saveznike u Rusiji i Kini”, rekao je zamjenik predsjednika SRS
Edit

Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj pozvao je danas vlasti Srbije da što hitnije pokrenu diplomatsku ofanzivu da se u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija (UN) razgovara o položaju i ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori poslije usvajanja spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. 

Obraćajući se novinarima u Skupštini Srbije, Aleksandar Šešelj je ocijenio da su pored Srba na Kosovu i Metohiji, trenutno najugroženiji Srbi u Crnoj Gori i da “svakim danom odugovlačenja, njihova situacija postaje sve teža”. 

“Očigledno je da poslije stvaranja crnogorske nacije i jezika, mafijaški režim Mila Đukanovića hoće da očisti Crnu Goru od svega što ima prefiks srpsko. Ako želimo da pomognemo srpskom narodu u Crnoj Gori, moramo da pokrenemo diplomatsku ofanzivu kako bi pitanje njihovog položaja došlo na dnevni red Savjeta bezbjednosti UN gdje imamo jake saveznike u Rusiji i Kini”, rekao je zamjenik predsjednika SRS. 

Šešelj je ocijenio da je vlast u Srbiji promijenila retoriku prema dešavanjima u Crnoj Gori ali i dodao da to ne smije da ostane “samo marketinška kampanja”.

“Zakon o slobodi vjeroispovijesti ne samo da je uperen na uništavanje srpskog identiteta u Crnoj Gori nego je i protivpravan u smislu razdvojenosti crkve i države i neprikosnovenosti privatne svojine. To su argumenti koje srpska strana treba da istakne”, dodao je Aleksandar Šešelj.

Source link

Preporučeno za vas