Serena nije sigurna da li će ponovo igrati na Vimbldonu, ali ima dodatni motiv za naredne GS turnire

Serena nije sigurna da li će ponovo igrati na Vimbldonu, ali ima dodatni motiv za naredne GS turnire


Američka teniserka Serena Vilijams rekla je da nije sigurna da li će ponovo igrati na Vimbldonu, ali je ocijenila da je poraz u prvom kolu ovogodišnjeg turnira dodatni motiv za buduće gren slemove.

Vilijams je u dosadašnjoj karijeri osvojila 23 gren slem titule, a u utorak uveče poražena je u prvom kolu Vimbldona od francuske igračice Armoni Tan sa 5:7, 6:1, 6:7.

Ona je na pitanje da li je ovo bio posljednji nastup na Vimbldonu rekla da ne može da odgovori na to.

“To je pitanje na koje ne mogu da odgovorim. Ne znam”, rekla je 40-godišnja teniserka, prenio je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Nekadašnjoj prvoj teniserki svijeta, sada 1.204. na WTA listi, ovo je bio prvi meč poslije godinu, nakon što je na prošlom Vimbldonu doživjela povredu.

Sedmostruka pobjednica Vimbldona rekla je da ne želi da joj poraz u utorak bude posljednje sjećane na centralni teren, na kojem je imla mnogo uspjeha.

“Uradila sam sve što sam mogla. Možda sam sjutra mogla da dam više. Možda sam prije nedjelju mogla da dam više. Ali danas je to bilo ono što sam mogla. U nekom trenutku moraš biti u stanju da to prihvatiš”, dodala je ona.

Vilijams je nagovijestila da bi nastup na domaćem Gren slemu (Ju-Es open), koji se igra krajem avgusta, mogao da utiče da nastavi sa treninzima.

“Kada ste kod kuće, posebno u Njujorku, na mjestu gdje sam prvi put osvojila Gren slem, uvijek je posebno. Uvijek postoji motivacija da budemo bolji kada igramo kod kuće”, rekla je ona.

Ona je istakla da joj poraz od Tan takođe daje motiv za nastavak karijere.

“Definitivno me tjera da poželim da treniram, jer kada si tako blizu… Bilo koji drugi protivnik bi više odgovarao mojoj igri”, dodala je Vilijams.

Američkoj igračici nedostaje još jedna gren slem titula kako bi se izjednačila sa Australijankom Margaret Kort, koja drži rekord po broju titula na najvećim turnirima.

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas