Sekulić

Sekulić: Predlog zakona o Javnom servisu usaglašen sa najvišim standardima


Poslanik DPS-a navodi da su rješenja koja predlog zakona sadrži potvrdili eksperti Savjeta Evrope
Edit

Predlog zakona o Javnom servisu usaglašen je sa najvišim evropskim standardima, a rješenja koja sadrži potvrdili su eksperti Savjeta Evrope, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista, Predrag Sekulić.

Član Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Neđeljko Rudović, poručio je da će Vlada, ukoliko ne stopira Predlog zakona o Radio-Televiziji Crne Gore, koji ignoriše najvažnije zahtjeve civilnog društva, medijskih organizacija i opozicije, preuzeti odgovornost za obesmišljavanje pregovora o izbornim uslovima.

Sekulić je rekao agenciji MINA da ne zna zasto Rudoviću smeta Predlog.

“Nadam se da kolega Rudovic nije zaboravio da formiranjem Odbora za reformu izbornog zakonodavstva nije suspendovano ustavno pravo Vlade da predlaze zakone i da ovaj Predlog nije u suprostnosti sa Odlukom o formiranju radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva”, rekao je Sekulić.

On, kako je kazao, vjeruje da Rudović nije zaboravio da poslanici Skupštine Crne Gore imaju posljednju rijeć kada je u pitanju glasanje o predloženim zakonima, pa i o ovom.

“Ali, ne manje važan je i dogovor koji smo imali u pododboru radne grupe koji se bavi medijskim zakonima da sva predložena rješenja, bez obzira da li dolazila od vlasti, opozicije, NVO sektora ili akademske zajednice, moraju imati saglasanost eksperata Savjeta Evrope ili Evropske komisije”, poručio je Sekulić.

I, kako je dodao, čini se da je to najveći problem.

“Jer većina onoga što smo do sada imali prilike da čujemo, nije u saglasnosti sa evropskim standardima i ne korespondira sa evropskom praksom”, zaključio je Sekulić.

Source link

Preporučeno za vas