Šćepanovići četvoro djece ne šalju u školu ove godine

Šćepanovići četvoro djece ne šalju u školu ove godine


Mihailo Šćepanović, Foto: Prinstscreen

Mihailo Šćepanović, Foto: Prinstscreen

Mihailo i Anastasija Šćepanović iz Nikšića koji imaju jedanaestoro djece od kojih osam  đaka, odlučili su da četvoro ove godine ne šalju u školu.

Oni kažu da ne mogu da postignu da djeci obezbijede sve što im treba u uslovima kada svakodnevno sa njima moraju da uče i pomažu im u onlajn nastavi, za koju tvrde da je površna i da posebno iz zahtjevnih predmeta ne daje potrebna znanja.

O svojoj odluci obavijestili su nadležne.

Teška srca, Mihailo i Anastasija Šćepanović odlučili su da samo četvoro starije djece ove godine pohađa nastavu.

Smatraju da se mlađi u svoj zbrci ne bi snašli bez njihove velike pomoći, a djeci kako rekoše neko mora da obezbijedi i da jedu.

“Ne šaljem ih ove godine. Morao bih ja sa njima da radim sve vrijeme. Prošle školske godine sam tri mjeseca imao osam đaka na onlajn nastavi i bio sam i učitelj i nastavnik i profesor”, kazao je Mihailo Šćepanović.

Da „škola nije pojata“, kako se to kaže u narodu, Mihailo dobro zna jer je i sam akademski građanin, a sva djeca su mu odlični đaci. Smatra da đaci ove godine ne mogu puno da nauče, pa iza odluke čvrsto stoji.

“Bilo koji jači predmet, ne može to preko onlajn nastave. Ja sam završio Mašinstvo, ako nijesam dva puta došao, bio sam izbačen iz takta. Ako mi šaljemo djecu da uče, ako ne šaljemo bolje da sjede kući”. objađnjava Mihajlo.

Njihova majka, Anastasija, kazala je da nijesu tražili surogat ocjene, “nego istinsko znanje koje mogu da koriste u životu, kao što smo i mi”.

Onlajn učenje ne prija mnogo Luki koji je do devetog razreda dogurao kao dobar matematičar.

“Na TV nastavi se sve preleti za 15 minuta. Urade se glavne formule, definicije i 5-6 zadataka. Onlajn nastava je za jače predmete neizvodljiva”, kazao je Luka.

O svojoj odluci da dio njih zamrzne godinu, obavijestili su upravu Osnovne škole Radoje Čizmović u Ozrinićima, a u dopisu za Ministarstvo prosvjete piše.

“Zato što zdravstveni sistem Crne Gore nije u mogućnostio da se izbori sa ovom pandemijom, nijesam ni ja kao roditelj 11 djece”, zaključio je Mhailo.

Vijesti


//=BANNER(“Single below article”)?>

Source link

Preporučeno za vas