Saradnja republičke i Pokrajinske vlade na zajedničkim projektima

Saradnja republičke i Pokrajinske vlade na zajedničkim projektima


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je, nakon zajedničke sednice Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade u Novom Sadu, da je u obnovu javnih objekata u Vojvodini u protekle dve godine uloženo milijardu i 801 milion dinara.

Brnabić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem, istakla da je na taj način ispunjeno obećanje koje je građanima Vojvodine pre dve godine dao tadašnji predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. 

Premijerka je naglasila odličnu saradnju dveju vlada, objasnivši da je od početka održavanja zajedničkih sednica, od 2016. godine, u Vojvodini izvedeno radova u vrednosti od 994 miliona dinara, dok je vrednost radova koji su u toku 807 miliona dinara.

Ona je najavila da su u pripremi projekti vredni još 1,2 milijarde dinara, i to bez opštih bolnica, jer će se u bolnice ulagati kroz program "Milijardu evra za zdravstvio".

"Ne teoretišemo previse o politici i kako bi trabalo da izgleda saradnja, već radimo i svaki dan pokušavamo da implementiramo projekte koji su dogovoreni", rekla je Ana Brnabić.

Istakla je, takođe, da je važno da je sednica održana sada kada vlada završava budžet, koji će uputiti Skupštini Srbije, jer je važno da se vidi šta je urađeno do sada, a šta bi trebalo i moralo da naredne godine bude finansirano iz budžeta.  

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je, posle zajedničke sednice sa Vladom Srbije, da je sa premijerkom Anom Brnabić razgovarao o nizu zajedničkih projekata koje će tek raditi, ali i da su analizirani projekti koji se već sprovode.

Mirović je rekao da će dve vlade raditi nekoliko projekata u oblasti visokog obrazovanja, među kojima na izgradnji Naučno-tehnološkog parka, dva projekta u studentskom kampusu u Novom Sadu, zatim saobraćajne infrastrukturne projekte i projekte važne za turizam, među kojima raspisivanje javne nabavke za otvaranje velnes i spa centra na Paliću i dodao da je u pripremi revitalizacija Palićkog jezera. 

Po završetku zajedničke sednice, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međunarodnu regionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti evropskih integracija. 

Prethodno je premijerka Brnabić u Novom Sadu prisustvovala obeležavanju 80. godišnjice Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i obišla radove na izgradnji Naučno-tehnološkog parka, upoznala se s radovima na izgradnji Studentskog kulturnog centra i zgrade Instituta "Biosens". Izvor

Preporučeno za vas