Rijeka Plašnica danas

Rijeka Pašnica ugrožava nekoliko kolašinskih sela


Na Blatini je, prema riječima mještana, takođe, ugroženo nekolko imanja
Edit

Rijeka Pašnica , kako javljaju  mještani,  ugrožava imanja, mostove, stambene i pomoćne objekte u nekoliko kolašinskih sela.

Oba mosta kod stare Ciglane su proplavljena.  Ugroženo je nekoliko imanja u Lipovskoj Bistrici, ako i objekti domaćinstva Dragovića.

Na Blatini je, prema riječima mještana,  takođe, ugroženo nekolko imanja.

“Voda je odnijela viđe od dvije trećine nasipa u blatinskom dijelu.  Ukoliko padavine nastave ovim inetenzitetom i ostatak brane će do uveče  biti uništen.   Voda će, u tom slučaju, preplaviti nekoliko imanja. Situacija bi bila još gora da jesenas nijesmo očistili korito Plašnice i tako spriječili nagomilavanje otpada u koritu”, kažu mještani Blatine.

Nivo rijeka Pčinje i Bistrice je, tekođe, porastao, se  pa vlasnici zemljišta i objekata u tom dijelu opštine  boje za svoja imanja.  Ugrožena su i imanja u selu Lugovi.

Prema informacijama iz opštinskih službi stanje oko rijeke Svinjače (Kolašinske rijeke) za sada je stabilno i nema ugroženih imanja i objekata.  

Na magistrali od Kolašina prema Podgorici, prema nezvaničnim informacijama iz policije, zbog nekoliko odrona saobraća se otežano ili dolazi do zastoja. 

Odrona ima i u Sjerogoštu, prema Mojkovcu. Ekipe Crnagoraputa trenutno, rečeno je Vijestima, uklanjaju odrone sa puta.

Source link

Preporučeno za vas