Osumnjičen da je sjekirom pokušao da ubije komšinicu

Raduloviću i Matijaševiću zadržavanje do 72 sata zbog napada na advokata


Ranku Raduloviću i Željku Matijaševiću, kojima se na teret stavlja krivično djelo ugrožavanje sigurnosti advokata Srđana Lješkovića, određeno je zadržavanje od 72 sata.

Oni su uhapšeni juče ujutro po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću.

Vijestima je tada rečeno da se Raduloviću na teret stavlja krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti, na štetu Lješkovića, a Matijaševiću isto krivično djelo izvršeno putem pomaganja.

Lješković je potvrdio “Vijestima” da su ga Radulović i Matijašević presreli, ali detalje nije želio da iznosi.

Kako je rekao o svim detaljima upoznao je Agenciju za nacionalnu bezbjednost (ANB), kao i da prepušta državnim organima da se ovim slučajem pozabave.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, prijetnje advokatu nadležnima su prijavljene i ranije, a njemu je iz bezbjednosnih struktura sugerisano da se o tome javno ne oglašava.

Iz Uprave policije saopštili su da su postupali po prijavi Lješkovića u kojoj je naveo da se u neposrednoj blizini njegove porodične kuće, u nikšićkom naselju Kočani, pored njega parkiralo vozilo u kojem su se nalazili Radulović i Matijašević.

”Primijetio je da R.R. kod sebe posjeduje vatreno oružje – pušku. S.Lj. je naveo u prijavi da mu je R.R. u više navrata, dok se nalazio u Istražnom zatvoru, upućivao prijetnje preko Ž.M.”, saopšteno je iz Uprave policije.

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas