Boško Radović

Radović spreman za izazov: Mnogo sam naučio od najboljih


“Bio sam dio svih stručnih štabova, osim kod Luke Pavićevića. Bilo mi je veliko zadovoljstvo da radim sa trenerima, koji su među najboljima u Evropi. Zahvalan sam im, mnogo sam naučio od njih i stekao iskustvo rada u nacionalnom timu”, kazao je Radović
Edit

Boško Radović dobio je prestižan posao u crnogorskom sportu – postao je selektor košarkaške reprezentacije.

Šesti u istoriji, nasljednik velikih imena – Duška Vujoševića, Dejana Radonjića, Luke Pavićevića, Bogdana Tanjevića i Zvezdana Mitrovića.

“Bio sam dio svih stručnih štabova, osim kod Luke Pavićevića. Bilo mi je veliko zadovoljstvo da radim sa trenerima, koji su među najboljima u Evropi. Zahvalan sam im, mnogo sam naučio od njih i stekao iskustvo rada u nacionalnom timu”, kazao je Radović.

Cilj košarakaške reprezentacije ostaje isti – odlazak na veliko takmičenje.

Crna Gora u februaru počinje kvalifikacije za Eurobasket 2021. godine. U grupi je sa Francuskom, Njemačkom i Velikom Britanijom. Pored Francuske, koja je jedan od domaćina, još dvije selekcije plasiraće se u završnicu.    

“Svaka utakmica je važna, a grupa specifična, sa Njemačkom koja se već plasirala kao domaćin. Uvijek se kaže da je prva utakmica najvažnija, to možda i zvuči kao fraza, ali nama je premijerna sa Velikom Britanijom zaista najvažnija. Bićemo u dosta izmijenjenom sastavu, bez Dubljevića, Vučevića, Todorovića… Mi ćemo uraditi sve da se spremimo i da igramo dobru košarku. Put kojim je išao Zvezdan Mitrović u FIBA prozorima je, smatram, pravi – kako dozirati treninge, ponašati se i stvarati atmosferu u ekipi. Preuzećemo taj recept i nastaviti, vjerujem, tim stopama”, rekao je Radović.

Source link

Preporučeno za vas