Putin potpisao: Vučiću orden Aleksandra Nevskog

Putin potpisao: Vučiću orden Aleksandra Nevskog


"Šef ruske države je potpisao ukaz o nagrađivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog za veliki lični doprinos razvoju višestrane saradnje sa Ruskom Federacijom", navodi se u saopštenju.

Pre nekoliko meseci mediji su pisali da će srpski predsednik biti odlikovan jednim od najvećih ruskih priznanja koje retko dobijaju strani državljani.

Vučić je u subotu rekao da bi orden Aleksandra Nevskog za njega bila velika čast.

Reč je o najvišem ordenu ruske države koji poslednjih sto godina nije dobio nijedan Srbin, a pre toga dobilo ga je samo šest  – Nikola Pašić, Aleksandar Karađorđević kao regent, Karađorđe, naveo je Vučić.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin čestitao je Vučiću na ordenu.

"Srdačno čestitam predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na visokom priznanju. Ukaz o dodeljivanju ordena Aleksandar Nevski potpisao je predsednik Rusije Vladimir Putin danas, 7. januara", napisao je Čepurin na Tviteru.

Čestitku predsedniku uputila je i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović koja je ocenila da je to potvrda ugleda koji Srbija i on lično danas uživaju među velikim silama.

"Čestitam predsedniku Srbije na ovom velikom priznanju, koje poslednjih sto godina nije dobio nijedan Srbin, i verujem da ova vest treba da obraduje svakoga ko želi napredak Srbije i još bolje odnose s njenim tradicionalnim prijateljima, kakav je Rusija", istakla je potpredsednica Vlade Srbije. Izvor

Preporučeno za vas