Protesti "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona"

Protesti "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona"


Na Trgu glumaca u Kruševcu građani su se nakon tronedeljne pauze ponovo okupili.

Okupljenima su se obratili Kruševljani Nebojša Cvetanović, Adam Milenković i Marija Ilić Paunović koja je podsetivši da je 3. maj Svetski dan slobode medija naglasila "da u Kruševcu vlada medijski mrak jer stranka koja drži monopol nad našim životima, drži monopol i nad svim medijima".

Nezadovoljni izveštavanjem Regionalne Radio-televizije Kruševac okupljeni su krenuli u protestnu šetnju koju su završili ispred Doma sindikata, gde je njeno sedište, i u znak protesta na ulaznim vratima zgrade zalepili umrlicu sa znakom ove medijske kuće.

Posle prošlonedeljne pauze zbog praznika, Šapčani su se ovog petka ponovo okupili u centru grada kako bi izrazili nezadovoljstvo radom aktuelne republičke vlasti.

Okupljenima se obratio politički analitičar Čedomir Čupić koji je istakao da je Šabac "jedan od tri ostrva slobode u našoj zemlji i pokazatelj kako se na demokratski način može vladati na lokalnom nivou".

Protest je nastavljen večeras i u Novom Sadu a na njemu je doneta odluka da se građani sastaju na Pozorišnom trgu svakog petka u 19 časova i da ponovo šetaju gradskim ulicama izražavajući nezadovoljstvo aktuelnom vlašću na svim nivoima i stanjem u državi.

Nije bilo šetnje ni govornika, nego su organizatori pozvali građane da učestvuju u "otvorenom parlamentu" i da zajedno odluče šta će dalje sa protestima.Izvor

Preporučeno za vas