Novogodišnja trpeza

Praznična trpeza – uvod u velika očekivanja ili ispunjenje snova?


Osim činjenice da za novogodišnjom trpezom očekujemo ljude koji su najčvršći stubovi naših života, odajući im tako poštovanje za sve pruženo u godini koja odlazi, ujedno ih želeći pored sebe i na samom početku godine od koje uvijek puno očekujemo, novogodišnja trpeza jasno nalaže i vrstu i tip hrane koja se tu može naći
Edit

Kao simbol okupljanja porodice, mjesto izobilja i uvod u noć novih početaka novogodišnja trpeza od davnina živi svoja pravila prkoseći društvenim i ekonomskim standradima, krizama, periodima blagostanja.  

Osim činjenice da za novogodišnjom trpezom očekujemo ljude koji su najčvršći stubovi naših života, odajući im tako poštovanje za sve pruženo u godini koja odlazi, ujedno ih želeći pored sebe i na samom početku godine od koje uvijek puno očekujemo, novogodišnja trpeza jasno nalaže i vrstu i tip hrane koja se tu može naći.

Grožđe, kao simbol zdravlja, riba kao simbol posta koji je u toku, svinjsko meso kao simbol izobilja i bogatstva, kupus salata kao simbol harmonije sa prirodom i obavezna torta kao sibol slasti i blagostanja obavezni su sastojci svakog prazničnog stola, dok je prisustvo mesa od pernatih životinja i više nego nepoželjno jer simbolizuje sreću koja nas napušta.

O svemu ovome, ali i još simboličnih elemenata novogodišnje trpeze kao i vjerovanjima ne samo kod nas nego i na ostalim meridijanima pročitajte u našem specijalnom poklon izdanju PRAZNIČNA TRPEZA koje ćete, uz svaki primjerak kupljenih Vijesti, besplatno dobiti u subotu, 21. decembra.  

Ono što vas još očekuje u ovom specijalnom izdanju je i veliki broj recepata koji će, na najbolji mogući način, upotpuniti vašu kolekciju recepata sa mnoštvom predloga za izvanredna svečana predjela, nezaobilaznu sarmu, pripremu mesa za sreću, jagnjetinu od A do Š, salate koje će se naći na novogodišnjoj trpezi, ali i veliki broj predloga za slatku novogodišnju čaroliju i fenomenalan izbor recepata za novogodišnje torte i kolače.

Sve ovo ne bi moglo proći bez preporuka i savjeta nutricioniste koja nam je objasnila kako i do koje mjere je idealno uživati prazničnim delicijama.

Zato u subotu, 21. decembra, ne propustite “Vijesti” i vaš primjerak specijalnog poklon izdanja “PRAZNIČNA TRPEZA”.

Source link

Preporučeno za vas