Poslanici još u kosovskom parlamentu, nema potvrde sastanka sa Hanom

Poslanici još u kosovskom parlamentu, nema potvrde sastanka sa Hanom


Simić je rekao da imaju informaciju da Han nije imao u planu da se sastane sa predstavnicima Srpske liste. Međutim, kako je Simić dodao posle poslatog zahteva da se sastanu sa njim, dobili su potvrdu da je takav zahtev primljen, ali ne i da li će do sustera doći.

"Mi ćemo ostati ovde, da se mirno i demokratski borimo. Očekujemo da će imati sluha", naglasio je poslanik Srpske liste i upozorio da su odluke Prištine da uvede takse od 100 odsto pogubne.

"Klizimo ka humanitarnoj krizi. Sama situacija je tenzična", rekao je Simić. 

Srbi na Kosovu i Metohiji ovim gestom nastavljaju mirne proteste i borbu za ukidanje takse koje je Priština uvela pre 12 dana.

Johanes Han će sutra posetiti Prištinu. Prethodno je predsednik Srpske liste Goran Rakić, posle vanredne sednice Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici, saopštio da srpski poslanici nameravaju Johanesa Hana da upoznaju sa posledicama uvođenja takse na srpske proizvode, zbog koje, kako kaže, preti humanitarna katastrofa.

Novinarima se u kosovskoj skupštini u međuvremenu obratio poslanik Srpske liste Saša Milosavljević, rekavši da žele da protestuju na miran i demokratski način, bez provokacija.Izvor

Preporučeno za vas