Popović sa Čepurinom: Poseta Putina podstrek za dalju saradnju

Popović sa Čepurinom: Poseta Putina podstrek za dalju saradnju


Nenad Popović i Aleksandar Čepurin su u razgovoru izrazili uverenje da će ova poseta doprineti snažnijem povezivanju tehnoloških kompanija iz Srbije i Rusije, kao i značajnijem privlačenju ruskih investicija u Srbiju u oblasti inovacija i digitalne ekonomije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Popović je tom prilikom izrazio zahvalnost Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci koju ova zemlja pruža Srbiji po pitanju Kosova.

"Tokom poslednje posete Moskvi, sastao sam se sa visokim zvaničnicima Ruske Federacije, koji si mi preneli jasnu poruku da Rusija podržava svako rešenje za Kosovo koje podržava srpski narod i koje je u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244", istakao je Popović.

Popović se pre dva dana u Moskvi sastao sa ruskim ministrom poljoprivrede Dmitrijem Patruševim sa kojim je razgovarao o povećanju izvoza srpske hrane i poljoprivrednih proizvoda na tržište Rusije.

"Vrata ruskog tržišta su potpuno otvorena za hranu i poljoprivredne proizvode iz Srbije. Razgovarao sam sa kolegom Patruševim o načinima kako da se finansijski podrži srpski izvoz u Rusiju. Uveren sam da će taj izvoz u budućnosti samo da raste", rekao je Popović. 

On je dodao da je ruska strana zainteresovana za inovaciona i IT rešenja koje Srbija razvija u oblasti poljoprivrede.Izvor

Preporučeno za vas